Плановете на Европейския съюз да наложи ембарго върху руския петрол

...
Плановете на Европейския съюз да наложи ембарго върху руския петрол
Коментари Харесай

Литва: Унгария държи за заложник ЕС за ембаргото на руския петрол

Плановете на Европейския съюз да наложи ембарго върху съветския нефт са блокирани единствено от една от 27-те членки на блока. Това съобщи външният министър на Литва Габриелиус Ландсбергис, представен от Ройтерс.

" Целият съюз е държан като пленник от една страна членка... би трябвало да се съгласим, че не може да бъдем заложници ", акцентира той преди среща с сътрудниците си от Европейски Съюз.

Дипломати от Съюза разкриха, че страната, която попречва ембаргото, е Унгария. Известно е, че Унгария е срещу препоръчаното ембарго върху съветския нефт и предизвестява, че въздействието на сходна възбрана ще бъде тежко за стопанската система й.

Преди дни унгарският външен министър Петер Сиярто съобщи, че страната му желае 750 млн. евро, с цел да може действително да приключи вноса на съветски нефт.

Друго предлагането на Будапеща е доставките по тръбопроводи да бъдат освободени от възбраната на петрола и фокус на глобите да бъдат доставките с кораби.

Повечето от останалите страни членки на Европейски Съюз поддържат възбраната на съветския нефт, планувана в новия, шести пакет от наказания против Москва поради войната в Украйна. За такова решение обаче е належащо единогласие, като точно Унгария е най-отявленият критик.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР