Планираната военна помощ от Съединените щати за страните от Черноморския

...
Планираната военна помощ от Съединените щати за страните от Черноморския
Коментари Харесай

Драгомир Заков: Планираната военна помощ от САЩ е много важна за България

Планираната военна помощ от Съединените щати за страните от Черноморския район е доста значим документ, който се одобри. За първи път в Съединени американски щати на толкоз високо ниво се признава стратегическото значение на Черно море. То от дълго време е прието като стратегическа зона за НАТО като това значително се дължи на позицията на България дружно с Румъния. Това сподели на борда на фрегатата „ Верни “ министърът на защитата в оставка Драгомир Заков. Днес от плавателния съд той следи интервенции от Националното военноморско обучение „ БРИЗ 2022 “, съобщи Българска телеграфна агенция.

Министърът съобщи, че помощта е доста значима за България, защото това е значимо и за сигурността. Оттук нататък ние ще разчитаме и на нашия съдружник оттатък океана, уточни Заков.

Той разясни че самата тактика планува помощ в разнообразни сфери, в това число и за защитата, като следва да се работи по разнообразни планове.

Разбира се, би трябвало да си свършим нашата работа, с цел да можем да осведомяваме Съединени американски щати къде имаме потребност, от какво тъкмо, каква помощ е нужна в незабавен порядък. Още е рано да приказваме за финансовата рамка, сподели Заков. Той добави, че следва чисто практическа работа.

Той даде висока оценка на подготовката на военноморските сили след днешните демонстрации на Националното военноморско обучение с интернационално присъединяване „ БРИЗ 2022 “. В учението вземат участие 24 спомагателни кораби и катери, пет самолета, четири вертолета и 1390 военнослужещи от военноморските сили на 11 страни. Учението се управлява според стандартите и процедурите на НАТО.

Ученията „ БРИЗ “ са запазена марка на военноморските сили на България. Те стартират през 1993 година и се организират като национални военноморски учения с интернационално присъединяване. Учението „ БРИЗ 2022 “ е 26-ото подред издание. Тази година българските военноморски сили вземат участие с 21 бойни и спомагателни кораби и катери, вертолети, отбор за морски специфични интервенции, водолазна група, взривчици и други

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР