Планираме за догодина, когато Пирогов“ ще отбележи своята 70-годишнина, да

...
Планираме за догодина, когато Пирогов“ ще отбележи своята 70-годишнина, да
Коментари Харесай

Борисов обеща пари за саниране на Пирогов догодина

Планираме за следващата година, когато „ Пирогов “ ще означи своята 70-годишнина, да отпуснем средства за изцяло саниране на постройката и за още значима инсталация. Такъв ангажимент пое министър председателят Борисов, който през днешния ден отиде да прегледа напълно обновената Клиника по изгаряне и пластична хирургия в болничното заведение за незабавна помощ. Пететажната постройка е издигната преди 43 година и от този момент не е юридически нито ремонт, нито рационализация на вътрешноклинична база и съоръжение. За 1 година единствено клиниката става най-модерната на Балканите, с общо над 10 млн. лева финансиране от страната и Фонда за стабилно градско развиване.

Медиците разполагат с най-модерната инсталация при осъществяването на задачата им - избавяне на човешки животи, означи във фейсбук профила си министър председателят.

На първия етаж всичко е заменено и оборудвано напълно. " И таван, и дограми, и радиатори - всичко ", разяснява Борисов при обиколката си през днешния ден в клиниката.

" Нали от цяла България карат хора тука ", означи министър председателят. " Колко изгорели съм гледал... Колко съм спасявал... Миличките.. Ей в този момент пожарът на Рила го овладяха. Най-страшно бе в тъмното - не знаеш вътре дали има хора, или не, добави още той, спомняйки си за опита си като пожарникар.

Борисов прегледа операционните зали, които са напълно актуализирани и " съвършено " оборудвани по думите на екипа експерти в клиниката. За операционните зали, в които се правят операции след изгаряния са обезпечени нужните лечебни условия като по-висока температура, избрана мокрота, специфична климатизация, ободряване с биофилтър и така нататък Клиниката към този момент има и особено обособени зали за отмора, а особено внимание е отделено освен на оборудването, а и на интериора на Детското поделение, тъй че дребните пациенти да усещат уют.

Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР