Планира се мобилизираните руснаци да бъдат използвани в настъпателни операции

...
Планира се мобилизираните руснаци да бъдат използвани в настъпателни операции
Коментари Харесай

The Guardian: Русия планира да мобилизира още 500 000 души

Планира се мобилизираните руснаци да бъдат употребявани в настъпателни интервенции напролет и лятото, декларирал е пред The Guardian Вадим Скибицки, представител на ГУР към Министерството на защитата.

Той е подчертал, че Русия възнамерява да притегли 500 000 души, които да добавят към този момент мобилизираните 300 000 души, което е явен знак за желанията на Путин да продължи бойните интервенции.

Украинското разузнаване счита, че с новото " пушечно месо " Русия ще възобнови силите си в южната и източната част на страната, с цел да възобнови настъпателните интервенции в тези региони напролет и лятото.

Новата вълна на готовност в Русия ще отнеме до два месеца. Много неща ще зависят както от оборудването на съветските резервисти, по този начин и от военната поддръжка на Запада за украинската войска, прибавя Скибицки.

" Ако този път Русия загуби, Путин ще претърпи провал ", акцентира Скибицки.

Според него става дума за нахлуване на съветските въоръжени сили в Донецка и Харковска област, " или даже в Запорожие ".

Руските войски обаче ще организират защита в Херсон и Крим. " Точно толкоз хора са нужни за осъществяването на сходни задания ", обяснил е представителят на разузнаването.

The Guardian отбелязва, че втората вълна на готовност на процедура ще удвои персоналния състав на съветските въоръжени сили. По данни на украинското разузнаване в Украйна към този момент са ситуирани 280 000 съветски сухопътни сили.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР