Планира ли се предаването на българските зенитно-ракетни комплекси C-300 на

...
Планира ли се предаването на българските зенитно-ракетни комплекси C-300 на
Коментари Харесай

БСП към Тагарев: Планира ли се предаването на българските зенитно-ракетни комплекси C-300 на Украйна?

Планира ли се предаването на българските зенитно-ракетни комплекси C-300 на Украйна?. Това попитаха на брифинг в централата на партията народните представители от Българска социалистическа партия Георги Свиленски, Кристиан Вигенин и Атанас Зафиров, съобщи кореспондент на " Фокус " .

" Планира ли министър Тагарев предаването на зенитно-ракетните комплекси C-300 на Украйна? Имаме информация, че това се възнамерява, освен това на две стъпки. Първо, да бъдат предоставени боеприпасите, а по-късно под претекст, че няма по какъв начин да бъдат открити нови, а ресурсът на сегашните е изминал, да бъдат предадени и самите зенитно-ракетни комплекси. Те няма с какво да бъдат сменени, а това е сериозен въпрос във връзка с сигурността ни ", съобщи Вигенин.

От Българска социалистическа партия сигнализират за увеличението на наличието на НАТО както посредством създаване на нови бази в Ямболски и с увеличението на потенциала на сухопътните войски, по този начин и със усилването на наличието на кораби на алианса в Черно море.

" Очевидно се възнамерява разширение на военното наличие на НАТО и в България. Това са остарели решения, само че и тогава, и към днешна дата нямаме отговор на въпроса по какъв начин увеличението на сухопътните сили на алианса в България ускорява сигурността. България няма сухопътна граница нито с Беларус, нито с Русия.

Не ние ясно все още какви са действителните оценки на министъра за заплахите в Черно море. Той съобщи тази заран, че опциите на Русия в Черно море са намалели и не смята, че има директна опасност. В същото време се планува усилване на наличието на НАТО в Черно море. Защо се постанова разширеното наличие? ", попита още някогашният министър на външните работи. 

От Българска социалистическа партия сигнализираха за скок в рапортите на военни, които желаят да изоставен българската войска. От левицата попитаха какъв е действителният разбор на Министерството на защитата за това и какви ограничения ще бъдат подхванати.

От партията попитаха дали има проекти за изваждането на резиденция " Лозенец " от Изпълнителна организация " Военни клубове " и да бъде прекъсната на Министерския съвет, а по-късно на мястото й да бъде построен жилищен комплекс
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР