Планира да използва технологията и в пътническите превозиЕлектрическият кораб може

...
Планира да използва технологията и в пътническите превозиЕлектрическият кораб може
Коментари Харесай

Китай пусна първия електрически товарен кораб

Планира да употребява технологията и в пътническите транспорти

Електрическият транспортен съд може да пътува 80 километра, откакто бъде зареден за два часа

Първият напълно електрически товарен транспортен съд в света към този момент се употребява интензивно от Китай. Плавателният съд е пуснат на вода при град Гуанджоу предишния месец и се движи навътре в Перлената река.
още по тематиката
Изграден от корабостроителницата Guangzhou Shipyard International Company Ltd., корабът може да пътува 80 километра, откакто бъде зареден за два часа, заяви GreenTech.bg. Два часа лишава разтоварването на товара на кораба, до момента в който е на док.

Електрическият товарен транспортен съд е дълъг 70,5 метра, има потенциал на акумулаторите 2400 кВтч и се движи със скорост 12,8 километра в час.

„ Тъй като корабът е напълно електрифициран, той не основава заплаха за околната среда. Технологията евентуално скоро ще бъде употребена в пътнически кораби ”, споделя Хуан Джиалин, общоприет управител на Hangzhou Modern Ship Design & Research Co – компанията, проектирала кораба.

И въпреки че този транспортен съд е следващият знак за измененията, които настъпват в връзките на хората с изкопаемите горива, товарът му демонстрира, че към момента сме надалеч от цялостната смяна: по подигравка на ориста, първият напълно електрически товарен транспортен съд в света сега се употребява за транспортиране на… въглища.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР