Днес през страната ще премине студен атмосферен фронт. Валежи ще

...
Днес през страната ще премине студен атмосферен фронт. Валежи ще
Коментари Харесай

Жълт и оранжев код за дъжд в петък

Днес през страната ще премине леден атмосферен фронт. Валежи ще има на доста места и ще са най-вече краткотрайни, само че интензивни и съпроводени с гръмотевици.

Оранжев и жълт код са оповестени в доста области на страната.

Оранжев е кодът за областите Бургас, Варна, Добрич, Къджали, Силистра, Разград, Русе, Търговище, Хасково, Шумен и Ямбол. 

Жълт е кодът за областите Велико Търново, Габрово, Ловеч, Сливен, Смолян, Стара Загора. 

Това оповестяват от Национален институт по метеорология и хидрология. 

Вятърът в цялата страна ще се ориентира от северозапад и ще е сдържан. Условия за мощни гръмотевични стихии и градушки ще има в следобедните часове основно в югоизточната половина от страната. Явленията в Западна България ще затихнат вечерта, а в Източна преваляванията ще спрат през нощта против събота.

Дневните температури ще се намалят и оптималните ще са сред 22 и 27 градуса.
 Жълт код за Северна България за превалявания
Жълт код за Северна България за превалявания

Прогноза за времето

В планините времето ще е динамично . С сдържан и мощен северозападен вятър ще нахлува по-студен въздух. Ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има превалявания от дъжд и гръмотевични стихии. Вечерта явленията в масивите от Западна България ще затихнат. Максималната температура на 1200 метра ще е към 18 градуса, на 2000 метра - към 11 градуса.

Над Черноморието облачността ще е забележителна, с превалявания от дъжд и гръмотевична активност. На места основно в следобедните часове явленията ще са интензивни, с условия за развиване на мощни гръмотевични стихии и градушки. Ще духа сдържан вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са сред 23 и 27 градуса. Температурата на морската вода е 23-24 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.
 Силна стихия нанесе вреди в Ботевградско
Силна стихия нанесе вреди в Ботевградско

Участък от пътя Мездра - Ботевград е затворен поради паднали камъни

Припомняме, че жълт код за превалявания бе разгласен и в четвъртък, като бяха нанесени вреди в редица области на страната. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР