Планини от боклуци, препълнени контейнери за смет, ровещи в мръсотията

...
Планини от боклуци, препълнени контейнери за смет, ровещи в мръсотията
Коментари Харесай

Предизборни боклуци заливат Столипиново

Планини от отпадъци, претъпкани контейнери за боклук, ровещи в мръсотията бездомни кучета и потоци от мръсна вода по улиците - това установи репортерскапроверка на Дарик радио в пловдивския квартал " Столипиново ".



Престъпното безучастие на общинското сдружение " Чистота ", неналичието на задоволително контейнери и постоянен график за сметосъбирането не престават, макар необятно тиражираните акции на прокуратурата и общината, разясниха пред Дарик живущи в региона.



По предписание на Окръжна прокуратура-Пловдив общинската администрация бе задължена да изготви проект за дълготрайно разрешаване на казуса. В тази връзка напролет някогашният основен прокурор Иван Гешев дойде персонално и демонстративно яде саралия в центъра на ромския квартал.

ОтСдружение „ Жители на Столипиново “ считат, че ограничения за трайно решение напроблема с боклука липсват и досега всичко е самоПР акции на институциите.Искане за съществено решение на казуса е изпратено в публично писмо до кмета на Пловдив и доОбщинския съвет още през януари предходната година, подкрепено сподписитена над 600 поданици от квартала.



Въпреки разпространяванатадо всичкимедии информация, че Общината предприемамащабни дейности за слагане на контейнери за боклук и за изцяло разчистване на „ Столипиново “, обстановката в квартала е сериозна.

Проверка на Дарик откри, че директно до големите сметища има и детски площадки.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР