Планът за възстановяване и устойчивост е предаден на Еврокомисията и

...
Планът за възстановяване и устойчивост е предаден на Еврокомисията и
Коментари Харесай

Кирил Петков: Планът за възстановяване е предаден в ЕК, тя го разглежда

Планът за възобновяване и резистентност е предаден на Еврокомисията и тя го преглежда. Той обаче е претърпял съществени промени в секторните политики. Това съобщи по време на блиц парламентарния надзор министър председателят Кирил Петков. Той разяснява, че в бранш енергетика има голяма взаимозависимост от съветския газ:

„ В момента знаете в спора, който нараства сред НАТО и Русия, имаме значителен риск от евентуални наказания и евентуална сигурност в подаването на газ. Едновременно с това в проекта, който ние заварихме, имаше парогазова централа, която да вземем за пример дава зависимостта да се усили още повече от тези доставки и българската самостоятелност в енергийно отношение беше понижена. Ние като едно ново държавно управление не можем да приемем този вид взаимозависимост и трябваше да преработим част от проекта, тъй че да можем да имаме по-независима енергетика, по-зелена енергетика и всичко това успяхме да го създадем за доста пай интервал “.

Депутатът от ГЕРБ Томислав Дончев разгласи, че редактираният проект не е бил наличен в България:

„ Аз се веселя, че имате изпратена нова версия на Плана за възобновяване и резистентност. Това е отлично. Не е отлично обаче, че това евентуално ще е първата версия, която е изпратена на Европейската комисия, никой в България не я е виждал, това досега не се е случвало въобще. Съвсем различен е въпросът, че този проект е пренаписван към този момент повече време, в сравнение с е писан. Това, че в България никой не знае какво сте изпратили, е проблем “.

Премиерът Петков репликира:

„ Да изчакаме още 2-3 седмици, в сравнение с да похарчим милиарди, които могат да трансформират бъдещето на България по извънредно неверен метод за част от политиките, които ние заварихме, наследени тъкмо от вашата работа “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР