Планът за възстановяване е променен най-вече в частта за възобновяемите

...
Планът за възстановяване е променен най-вече в частта за възобновяемите
Коментари Харесай

Рамадан Аталай: Визията на Плана за възстановяване няма да е в интерес на България

" Планът за възобновяване е изменен най-много в частта за възобновимите източници, където това ръководство се пробва да наложи единствено своето виждане . Визия, която в дълготраен проект няма да е в полза на България, тъй като залитаме от една прекаленост - на друга ". 

Това сподели пред БНР депутатът от Движение за права и свободи Рамадан Аталай.

Според него е трябвало да бъдат разпределени ресурсите от Плана, с цел да могат да се построят нови мощности на ВЕЦ-ове , с цел да могат да се усилят хранилищата за газ , с цел да се прекрати зависимостта от съветски газ:

" Трябваше да се пристъпи към изграждане на Водноелектрическа централа на Горна Арда. Ако бяхме се спрели на плана за Дунава, само че не посмяха нашите ръководещи да го показват, мощностите щяха да са базови, тъй като река Дунав непрекъснато тече. А нямаше да разчитаме на някакви акумулатори ". 

Депутатът от Движение за права и свободи цитира министъра на енергетиката, който споделил, че цялостната отговорност за Плана за възобновяване носи Министерството на финансите:

" Разбирайте, че МФ не ни питат нищо, те си вършат Плана, а ние се чудим по какъв начин да изпълняваме записаното в него.... Когато става въпрос за енергетика, значи, че това са вложения с бъдеще от 20-30 години. Затова нашите искания са господин Асен Василев, който няма никакъв опит в енергетиката, би трябвало да чуе Министерството на енергетиката да си каже мнението ". 

Интервюто на Диана Янкулова с Рамадан Аталай в предаването " Неделя 150 " можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР