Планът за обновяването на Централната минерална баня, разработен от ОП

...
Планът за обновяването на Централната минерална баня, разработен от ОП
Коментари Харесай

Централната минерална баня става балеоцентър до 2027 година


Планът за обновяването на Централната минерална баня, създаден от Оперативна програма „ Софияплан ”, към този момент е в Столичния общински съвет.

Предвижда се столичани още веднъж да могат да употребяват скъпата минерална вода в балнеоцентър, който ще се обособи в познатата постройка, без да се постанова Регионалният исторически музей да се реалокира.

„ Радваме се, че гражданската интензивност даде резултат “, не скри задоволството си арх. Надежда Сучева от съдружие „ Термално-нормално “, която гостува на утринния блок на Радио София.

По думите й следва некратък път, с цел да се осъществя хубавата концепция (очаква се работата да завърши през 2027 г.), само че значимото е планът да е резистентен, да не се трансформира предназначението и банята да се развива във времето като термален център.

 Изворът разполага с дебит 12,8 литра в секунда . Трябва да използваме този скъп запас. Така, като се изключи че ще спомага за здравето на хората, банята ще направи града още по-привлекателен, счита арх. Сучева.

Освен самата постройка, би трябвало да се намерения за инфраструктурата и повишение удобството и атрактивността в региона.

Чуйте диалога с Надежда Сучева.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР