Планът предоставя съгласувана национална рамка за прилагането на единен държавен

...
Планът предоставя съгласувана национална рамка за прилагането на единен държавен
Коментари Харесай

Одобрен е проект на „Национален план за оказване на поддръжка от България като страна домакин на съюзнически въоръжени сили“

Планът дава съгласувана национална рамка за използването на обединен държавен метод при осъществяване на дейностите по поддръжка на съюзнически сили, участващи в учения и/или задачи и интервенции на територията на страната.

Целта на проекта е основаване на оптимална организация за съгласуваност и взаимоотношение сред държавните органи по повод потреблението на националните запаси и даване на национални услуги при оказване на поддръжка от Република България като страна хазаин на съюзнически въоръжени сили на територията на страната. Планът дефинира водещите правила при даването на поддръжка от страната хазаин (ПСД), главните отговорности на участващите ведомства и обсега на предоставяната поддръжка.

Настоящият проект е актуализация на признатия с Решение № 45/19.01.2017 година на Министерския съвет „ Национален проект за оказване на поддръжка от Република България като страна хазаин на сили на НАТО “. Промените уголемяват приложимостта на проекта и по отношение на въоръжени сили, настоящи на територията на страната в границите на Общата политика за сигурност и защита на Европейски Съюз и/или съдружни формати. Актуализацията отразява структурните промени в Министерския съвет и някои министерства/ведомства, както и промени в процеса на ръководство на дейностите по ПСД в спокойно време и при рецесии от боен темперамент.

Решението на Министерския съвет е от значително значение за сигурността и защитата на Република България в изискванията на груповата защита на съдружниците от НАТО и в границите на Общата политика за сигурност и защита на Европейски Съюз, с оглед основаването на удобни условия за навреме развръщане и обезпечаване на съответна поддръжка на съюзнически въоръжени сили, настоящи на територията на страната за отбрана на нейния суверенитет. Същевременно то ще способства за осъществяването на поетите от Република България задължения за оказване на поддръжка като страна хазаин на директно преминаващи и/или участващи в учения на територията на страната съюзнически въоръжени сили.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР