Планът на френското правителство за пенсионна реформа, чийто детайли се

...
Планът на френското правителство за пенсионна реформа, чийто детайли се
Коментари Харесай

Френската пенсионна реформа ще засегне започващите работа от 2022 година

Планът на френското държавно управление за пенсионна промяна, чийто елементи се чака да бъдат показани по-късно през днешния ден, ще се ползва напълно за хората, излизащи на пазара на труда от 2022 година и няма да засегне родените преди 1975 година. Това оповестиха локални медии, представени от Ройтерс.

Според информация на телевизия Бе Еф Ем новите пенсионни правила ще важат отчасти за родените през 1975 година и ще обиден единствено пенсиониращите се от 2037 година нататък.

Радио Франс ентер осведоми, че системата ще обхване младежите, започващи нова работа от 1 януари 2022 година и че от тази дата държавното управление ще вкара и минимална пенсия от 1000 евро месечно за придобилите цялостен трудов стаж.

Премиерът Едуар Филип ще разгласи през днешния ден по обед основни детайли от проекта за опростяване на комплицираните пенсионни схеми във Франция, предадоха международните организации.

Работещите в транспортния бранш са в стачка към този момент седми ден, като синдикатите приканиха за още митинги на 12 и 17 декември след двете всеобщи демонстрации през вчерашния ден и предишния четвъртък, съобщи Българска телеграфна агенция.

Около 339 000 души участваха във втория народен митинг против пенсионната промяна, от които 31 000 в Париж, заяви министерството на вътрешните работи. Това е два пъти по-малко спрямо 806 000 души, колкото се включиха на 5 декември. От тях 65 000 бяха в Париж, по данни на полицията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР