Пламен Младеновски, предложен от ГЕРБ да оглави Комисията за енергийно

...
Пламен Младеновски, предложен от ГЕРБ да оглави Комисията за енергийно
Коментари Харесай

Кандидатът на ГЕРБ за шеф на енергийния регулатор се оттегли

Пламен Младеновски, препоръчан от ГЕРБ да оглави Комисията за енергийно и водно контролиране е отдръпнал кандидатурата си. Това заяви за БНР ръководителят на парламентарната енергийна комисия Валентин Николов. При това състояние процедурата за избор на ръководител ще би трябвало да стартира изначало, а до тогава на поста остава Иван Иванов, чийто мандат изтече през април. 

Като причина Младеновски, който сега е началник на дирекция " Електроенергетика и топлоенергетика " в КЕВР, показва наложеното мнение в обществото, че изборът ще бъде сбъднат непозволено, а не на база неговите експертни качества.

" Той е специалист и желае да почувства по-широка поддръжка, тъй като е значимо регулаторът да се усеща самостоятелен. След като всички, изключително кръгът " Манолова ", започнаха злостно да оспорват не неговата експертиза, а това, че надали не законът е бил изменен поради него и че надали не ще бъде послушко, в последна сметка очевидно са го демотивирали ", изясни Николов. 

Процедурата за избор на членове на комисията, обаче, продължава. Очаква се кандидатите да бъдат изслушани идващия вторник в парламентарната енергийна комисия. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР