Пламен Асенов, специално за Faktor.bgТрябва, граждани, най-после да махнем от

...
Пламен Асенов, специално за Faktor.bgТрябва, граждани, най-после да махнем от
Коментари Харесай

De Profundis: Не преговори с Путин, а условия трябва да се поставят на Русия

Пламен Асенов, особено за Faktor.bg

Трябва, жители, най-сетне да махнем от националния си календар „ празникът “, който се пада на 3 март. И освен тъй като се употребява от поклонници на Сталин и Путин като мотив за показно веене на съветски флагове в европейска България, т.е., за директна съветска агитация, чиста отрова за душата и разсъдъка човешки. Не, би трябвало да го махнем по най-логичната логичност – тъй като на този ден през 1878 в действителност нищо не става.  
Подписан е някакъв контракт, който, по Бисмарк, „ за Русия коства по-малко от хартията си “. Но в тази ситуация коства тъкмо толкоз малко и за другите участници в заниманието - освен Турция и България, а и европейските велики сили.  
Като човек с тапия по парадокса и житейските следствия от него, мога да кажа, че народ, който чества сътворяването на едното нищо, е жертван вечно да ходи 

с празна глава и да бърка в празен джоб

Но да оставим мъртвите празници да погребат сами себе си и да поговорим за живите хора – да вземем за пример Путин и стадото му, които желаят да погребат всички нас. Вече се разбра дефинитивно, че упоменатото стадо в действителност не е от хора, а от животни. И нямам поради – в езоповски смисъл, като животни от легенда, а безусловно. 
Сам Путин е инфектирана от бяс хиена. Той е лицемерен, нерешителен и презрян. В Комитет за Държавна сигурност (на СССР) е подготвен да лъже искрено, до момента в който те гледа намерено с воднистите си очи. Научен е да атакува, чак когато жертвата се изтощи, а преди този момент да я подвежда към по-бързото безсилие. Научен е да бъде толерантен и да чака своя миг. Научен е да се храни с мърша и да пие вода от най-отровни извори, само че, все пак, да не се заразява от тежки заболявания като божия съвест, човешки позор, състрадание към близък и вземане предвид с истината. 
На всичкото от горната страна, това животно, въпреки грозно като гибелта, доста харесва единствено себе си и, в случай че беше човек, можехме да кажем, че голямото му его е израснало до тежък Наполеонов комплекс. 

Онзи ден да вземем за пример някой, който в Русия още минава за публицист, попита вожда на кого би трябвало да има вяра за това дали съветските бойци в Украйна са добре оборудвани, както твърди военното министерство, или зле, както настояват самите бойци. А Путин безогледно съобщи – би трябвало да вярвате единствено на мен. По този метод не отговори на въпроса, просто употребява случая, с цел да подчертае кой е единствената инстанция, от която низхожда висшата истина за простолюдието изпод. 
Голям талант, няма що. Този комплекс очевидно е нагазил Путин прекомерно тежко, даже като за визиите на съветската психиатрия, която от край време лекува сходни наполеончета с апетит, клизми три пъти дневно и ледена вода от маркуча на двора. Подозирам, че някои съветски психиатри към този момент жаждат да излекуват самовлюбената хиена Путин по този високо професионален метод, само че не могат да го докопат. Засега. Но в случай че един ден им падне в ръчичките, ще го излекуват, помнете ми думата. 
Освен в случай че преди този момент не го излекуват неговите хранени хора, пардон, хиени от стадото, което е надалеч по-вероятен сюжет при очертаващата се съветска злополука в Украйна. Тези мършояди също са

обладани от типичната съветска бесовщина,

само че даже на тях провалите, нанесени на Русия от бясната хиена Путин, май им идват допълнително. 

Не му идва допълнително обаче на животното, маскирано като съветски външен министър и наречено за кодош Сергей Лавров. Един тип – Сергей, увенчан с лавър. Или Лавърът на сергейщината – по този начин също би могло да се пояснява. 
Така или другояче, този типичен измамник е същински тапир, в случай че съдим по дебелокожието на професионалните му изяви. Наскоро, по време на срещата на Г-20 в Индия, той напълно съществено потегли да изяснява на сътрудниците си от най-напредналите страни в света, че не Русия е почнала мръсната война в Украйна, а Западът, като употребявал Украйна за маша, нападнал бил Русия. 
И последва гръмовен смях. С обособени остатъчни кикотения след това. Да, сътрудниците му външни министри се заляха от смях, безусловно. Те другояче са съществени и подготвени на учтивост мъже, сходно държание от тяхна страна може да не е напълно в крайник с любезностите на дипломатическия етикет - само че по какъв начин да се въздържиш, като чуеш някакъв тапир да ти показва толкоз откровени нелепици като светата истина. 
А Лавров какво, ще попита някой, смути ли се от провокирания безмилостен подбив? Ами по какъв начин ще се смути, бе, хора, нали по тази причина споделям, че въпросното животно е елементарен дебелокож тапир. 

Напоследък от ден на ден одобрявам, жители, кученцата от тези дребни породи, дето наподобяват повече на мишки, треперят като вървят и от 100 метра те лаят пискливо, та чак се давят. Правят го, с цел да схванеш, че нарушаваш персоналното им пространство и той, звярът, може да те ухапе. А след това, когато напълно наближиш, млъкват, шмугват се в краката на господаря си, подвиват опашка и треперят два пъти по-силно. 
Е, познахте, става дума за животното Дмитрий Медведев, някогашен съветски президент, някогашен съветски министър председател, в този момент зам.-шеф на Руския съвет за национална сигурност. Какво повече да кажа – кученце. Сладичко, служи на задни лапи, когато се изиска това от него и, в случай че няма директна заплаха - неистово лае наляво и надясно, с цел да се потвърди като фактор. Макар всички да знаят, че не е, в никакъв случай не е бил и в никакъв случай няма да бъде. 
В московската менажерия обаче виждам и две други забавни животни, жители – две 

смешни маймуни, мъжка и женска,

 от типа, прочут като павиан. Имам поради тандема „ представители “ на Кремъл и Външно министерство – Песков и Захарова. 
Сред най-смешните външни черти на тези павиани са забележителните им червени задници, които неизбежно лъсват и предават четата, даже когато е скрита в храстите на лъжливото си слово. 
Но има и още смехории с тях. И истини. Ето какво написа да вземем за пример в уеб страницата miau.bg за характера на тези животни: „ Наклонността на павианите към машинация и коварство е вродена. Те изцяло се припокриват с човешкото държание при такива черти на характера. Разбирането, че алфа-мъжкарят пази първо групата, е мит. Много постоянно той първи се скрива на несъмнено място. Когато са недоволни, тези примати изливат гнева си изпод нагоре – най-често страда оня, който е минимум отговорен. “
Е, кое тук не се отнася директно за Песков и Захарова? 
А какво да кажем за 

вълка Пригожин, 

който оня ден сподели, че цялата съветска акция в Украйна се крепи на неговата войска „ Вагнер “ и в случай че тя се отдръпна от Бахмут, следва паническо оттегляне на Красная, дето е и Непобедимая в сънищата си. 

Всъщност допускам, че казаното от Пригожин е истина, въпросът е за какво Свободният свят до момента остави тази „ войска “ - незаконна, чисто терористична организация,  да се развие толкоз. Както и самият Путин за какво я остави, откакто знае, че един подобен неконтролируем вълк умерено може да го захапе за вратлето и да стисне зъбки. Дори лекичко стига. 
Но, почтено казано, цялата тази съветска политическа менажерия, жители, не е толкоз смешна, а жалка. И рискова, несъмнено, само че на първо място жалка. 

Има обаче един огромен въпрос и той е обвързван с проектите на Запада за развиването на нещата. Онзи ден немският канцлер Олаф Шолц ме хвърли в прочут размисъл. От една страна, той вярно удостовери поддръжката за Украйна с финансови, филантропични и военни средства. Също вярно добави, че Западът няма да взима каквито и да е решения без Украйна, в това число за вероятно започване на мирни договаряния, както и че Путин би трябвало да се изтегли от Украйна, тъй като империалистическата му експанзия няма да реализира триумф. 
От друга страна обаче, най-после Шолц добави капката катран в кацата с мед - сподели, че изтеглянето на Путин е „ основата за договаряния “.
Грешка, господин Шолц! Какви ти тук договаряния! С тези хора, пардон, с гореописаните животни, не може и не би трябвало да се договаря, късно е, либе, за китка. Време е те да бъдат 

физически обуздани,

 изолирани в специфични пространства, с цел да не сеят болести и да им се диктуват условия, които да извършват абсолютно. 
Какви ти договаряния, това е все едно след ВСВ съдружниците да бяха преговаряли с Хитлер, с цел да се види по какъв начин той гледа на опцията да остане на власт, като се съгласи отсега нататък да заживее в мир и единодушие с близките нации.  
Изтеглянето на Путинската войска от Украйна е единствено първа стъпка от изискванията, които би трябвало да бъдат подбудени занапред на Кремъл, с цел да знаят там по какъв начин ще свърши всичко. Русия би трябвало да заплати репарации за възобновяване на Украйна, да се изтегли от всички окупирани територии и на други прилежащи страни като Молдова или Грузия, да бъде нуклеарно разоръжена, а съветската войска и военна индустрия да се слагат под дълготраен директен надзор. Руските военно-престъпници, отпред с Путин, би трябвало да бъдат

 съдени от интернационален арбитражен съд,

 а техните помощници на по-ниските равнища – лустрирани. Трябва да бъде мощно стеснен достъпът на съветски жители до западните страни и неразрешено руснаци да развиват какъвто и да било бизнес на Запад. 
Това са единствено дребна част от ограниченията, с които Свободният свят занапред би трябвало да се приготви за следвоенния интервал. За страдание, нашите политици не престават да не мислят в вероятност, а вървят след събитията. Те проспаха Беслан, проспаха Грузия, проспаха Сирия, проспаха Крим, опасявам се да не вземат в този момент да проспят и Украйна, в случай че Путин им замаже очите с някой хиенски ход за илюзия на врага. На такива работи ги учат в Комитет за Държавна сигурност (на СССР). 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР