Пламен Асенов, специално за Faktor.bgТрудно е да се позиционира човек,

...
Пламен Асенов, специално за Faktor.bgТрудно е да се позиционира човек,
Коментари Харесай

De Profundis: Долу Петков - горе Петков или България по острието на бръснача и кацата с йод на дъното

Пламен Асенов, особено за Faktor.bg

Трудно е да се нарежда човек, жители, по тематиката за ориста на държавното управление на Кирил Петков. Все отново, като претеглих последно везните и в случай че би трябвало да се изкажа с тапешник, опрян в челото, считам, че е по-добре в този момент кабинетът Петков да не пада.
Особено в случай че това ще докара до бързо разплитане на казуса с Македония - неестествен възел от предубеждения, исторически и политически нелепости, основан и поддържан десетилетия наред от родни ченгета и лапнишарани, в това число цели партии, които постоянно им оказват помощ. Всичката тази маса - изобретателно ръководена извън. Проблемът е към този момент толкоз сериозен, че този път, както обикаляме в кръг, няма да настъпим някаква си мотичка, а напряко

ще изритаме личния си гъз

Македония - и Албания, тъй като с ината си стопираме и албанците - би трябвало да стартират договаряния за Европейски Съюз мигновено, а дипломацията ни би трябвало да им оказва помощ да напреднат, тъй че да изкупим най-малко ненапълно виновността си за забавянето.
Така че не знам дали методът на Кирил Петков да прати френското предложение в Парламента, е най-правилния. За 6 месеца ръководство той би трябвало да е схванал, че в случай че в действителност желае да се свърши сериозна работа, би трябвало да я свърши самичък. Много добре ми прозвуча неговата формула отпреди няколко дни - махаме ветото, падаме и продължаваме. Така трябваше да стане и решението беше негово, на самия Кирил Петков.
Чувал съм и съм чел Косьо Мишев няколко пъти да разправя поучителната история за признаването на Македония от държавното управление на Филип Димитров. Разбира се, че Филип, прелестен правист и извънредно образован човек, е събрал информацията по тематиката, част от хората в близост са „ за “, други - „ срещу “, разисква се, само че работата е незабавна и той в един миг отсича: „ Абе, джентълмени, що не взема аз да я призная тая Македония. “
Не е непринудено решение, в противен случай - доста премислено и доста печелившо за българската политика въобще. Смелите и умни стъпки нормално са такива. Та, коства ми се, самоуверено и мъдро трябваше да работи е Кирил Петков. Той трябваше да вземе решението за рухване на ветото, а след това в случай че ще - кабинетът да пада.
Не го сториха и това е една от черните точки, които ме разколебават - дали е по-добре държавното управление да падне или не. Друга

черна точка е наличието в кабинета на Бойко Рашков

като министър и претендент за КПКОНПИ. Онзи ден пред своите поддръжници Петков сподели, че точно назначението на Рашков е това, което „ ужасява “ тези, които желаят да смъкват държавното управление.
Господин министър председател, за мен - и много хора като мен - лицето Бойко Рашков, без значение като министър, началник на КПКОНПИ или шеф на водопад, е изцяло недопустимо - и не, тъй като се опасявам, че ще ме проверява, а тъй като е недопустим. За последните 6 месеца единственият резултат от неговата активност като министър беше да арестува нелегално Борисов и да изложи държавното управление. Нищо друго не е приключил той, дайте си сметка. Всичките приказки по какъв начин веднага се прави толкоз огромно следствие, че не можем да покажем никакви междинни резултати, са прахуляк в очите. Да не приказваме пък за тоталното изхвърляне на Рашков, че промяната в Министерство на вътрешните работи е към 90 на 100 завършена.
Ами че тя по кое време стартира, та към този момент е на привършване? Или броим промяната на вашите ченгета с наши ченгета за промяна?
И още нещо персонално, господин Петков. Ако знаете единствено по какъв начин до болежка са ми познати тия комунистически полицаи, „ следователи “ или както там се назовават през годините, с техните като че ли измити сиви или синкави очички, затънали надълбоко зад сенки и торбички, цялостни с гузна съвест и безкрайни пиянства. Те постоянно гледат отдолу под вежди, лъжат в интерес на лъжата, изкривяват ти показанията в интерес на нарушаването на закона и с цялото си държание пробват да ти внушат, че си нарушител, единствено тъй като съществуваш.
О, да, чуйте и описа на Евгений Михайлов за срещите си с въпросния Рашков, който го „ проверява “ по време на абсурда с Петър Младеннов и танковата касета. Защо българското правораздаване не проверява нарушителя Младенов, а уличаващия го Михайлов, е друга тематика. Но значимото е, че разказът на Евгений е не просто меродавен, а същински. И от него прелестно излиза наяве що за човек е Бойко Рашков.

Третата черна точка в кабинета Петков, която е алена, само че от това не става по-малко черна, е наличието на Корнелия Нинова. Да, ясно - другояче няма да има държавно управление.
Ами то отново няма да има. Както Слави Трифонов изигра играта на кукловодите си и раздруса кабинета в подобаващия за тях миг, същото ще направи и Нинова. Тя по тази причина стои, с цел да може да го направи. Тези хора, служби, кукловоди или както щете ги наречете, са постоянно добре ешелонирани и работят най-малко с вид С. А нали знаете, жители, кой е вид С в кабинета на Кирил Петков? Румен Радев, естествено. Ако А и В лостове на въздействие не съумеят, ще бъде дръпната и тази дръжка.

Ето единствено някои от главните аргументи, заради които съм надълбоко уверен, че кабинетът Петков би трябвало да си върви. В същото време обаче, има и ред други аргументи, заради които той не би трябвало да си върви.
Първата е цялостната безперспективност след рухването му. Ако това се случи, следва нова поредност избори, които няма да доведат до безусловно нищо, с изключение на напрежение и публично омерзение от политиката. Така е, тъй като в страната няма опция - това са наличните партии, такива ще бъдат силите и в идващия Парламент, даже да приемем, че партията на Стефан Янев влезе, за сметка, да речем, на Има Такъв Народ.
Да,

хаосът и обезверяването на хората също е цел,

доколкото основаването на каши и поддържането на напрежение постоянно е инструмент на съветската политика.
Но да не забравяме и другите неприятни неща, които следват. Второ, ще имаме длъжностен кабинет - даже поредност служебни кабинети - с патрон Румен Радев. В обстановката на няколко рецесии по едно и също време, в която е България, да те ръководят назначени от него военни галоши, при неработещ Парламент, е най-лош вероятен сюжет.

Трето, чака се „ Възраждане “ да набере сили от настоящия безпорядък. Какво значи това, бе, жители политици? Правите единствено краткотрайни политически сметки, без да виждате заплахите, а след това викате - но това от кое място ни пристигна до главата. Ами до момента трябваше всички парламентарни партии да прекратят каквито и да било връзки с „ Възраждане “. Трябваше рубльовците да бъдат изцяло изолирани, а вместо това Движение за права и свободи нямат проблем да гласоподават дружно с тях, а политолози даже вършат сметки, по какъв начин едно държавно управление на ГЕРБ, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ, вероятно може да ръководи посредством „ златния пръст “ на „ Възраждане.
Абе хора, забравихте ли магариите на Сидеров? Забравихте ли Вътрешна македонска революционна организация и тяхната мръсна роля за завързване на настоящия възел с Македония? Нищо ли не ви интересува, с изключение на желанието дебелите ви задници да стават още по-дебели посредством властта и във властта?
Е, да, Бойко Борисов излезе с къс лист „ правила на бъдещото ръководство “, към които ще се опита да скърпи някакво болшинство. Хубава стратегия наподобява, само че в нея липсват в действителност хубавите неща.
Борисов се афишира „ за разширение на Европейски Съюз със страните от Западните Балкани, в това число Северна Македония, Албания, Украйна и Молдова “. Ами те и сегашните ръководещи са „ за “ това, единствено дето поддържат наложеното от него несъгласие Да, тъкмо кабинетът Борисов наложи ветото за старта на македонските договаряния за Европейски Съюз. Но да приемем, че е трансформирал мнението си - тогава трябваше да постави дума като „ неотложно “ пред „ разширение “, с цел да бъде този принцип ОК. А, и трябваше някой да му каже, че Молдова и Украйна не са в Западните Балкани. Също по този начин - че даже с сходна половинчата позиция няма да сплоти Има Такъв Народ, „ Възраждане “, възможната янева партия, постоянно готовата за кабинет на националното единодушие Българска социалистическа партия и други.

Друг значим принцип е за „ продължение на диверсификацията на газовите доставки “. Тук отново нещо си играем с паметта - или паметта си играе с нас. Самият Борисов и неговата Теменужка изораха земята, с цел да дадат всевъзможни газови и други енергийни екстри на Русия, заплатиха неверни български пари за построяването на руско-сръбски газопровод и забатачиха цялата „ диверсификация “. Сега са за нейното „ продължение “. Кое в действителност ще продължат - личната си линия или линията на кабинета Петков, който безусловно за броени дни раздра мръсния съветски възел, най-малко във връзка с газа.

И третият значим принцип е обвързван с тематиката Путин - осъждането му като агресор. Първо, освен Путин е агресор, а цяла Русия, неговата виновност не анулира виновността на всички останали, в това число на така наречените „ елементарни руснаци “. Второ, осъждането към този момент сме го създали като страна и даже президентът Радев, въпреки с половин уста, на няколко пъти споделя, че Русия води война против Украйна и тя е агресор. Така че какво ново тук? Защо няма нито дума за нуждата

неотложно България да стартира доставки на военна помощ за Украйна,

колкото и да е просрочен този жест? Защо няма нито думи и в идващия принцип, който визира НАТО, за нуждата от разполагане на същински натовски бази тук, с цел да получи България оптималните благоприятни условия за своята отбрана и да подкрепи дейно усилването на юго-източния фланг на Алианса.
И още много неща липсват в „ обединителните правила “, които Бойко Борисов предлага за едно последващо ръководство. Не единствено мен обаче, само че и множеството от в този момент показаните парламентарни партии, той няма по какъв начин да сплоти - а това е спомагателна гаранция, че горката България ще се плъзне още по-надолу по острието на рецесията и когато паднем в кацата с йод на дъното, ще ни заболи прекалено много.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР