Пламен Асенов, специално за Faktor.bgИ като заваля дъжд, та цяла

...
Пламен Асенов, специално за Faktor.bgИ като заваля дъжд, та цяла
Коментари Харесай

De Profundis: България – с Русия по наклонената плоскост

Пламен Асенов, особено за Faktor.bg

И като заваля дъжд, та цяла неделя…..Е, фигуративно казано, само че дъждът от вести май в действителност стартира още с формалното начало на есента, преди в България да е свършило циганското лято.
Първо в действителност попръска дъждец с изгонването на нова порция съветски шпиони, този път маскирани като свещенослужители. Начело на съветското змийско гнездо в София се оказа някой си архимандрит Вассиан Змеев. Много уместно име си е избрал индивидът. Или са му го избрали в Комитет за Държавна сигурност (на СССР). Те може и да са цялостен неуспех в черните каузи, които правят, само че най-малко на тайните имена са майстори – прекомерно от дълго време практикуват този поминък.
Та въпросният Змеев, както се схваща, е необятно прочут, най-малко в софийските черковни кръгове, най-малкото като прям съветски сътрудник на въздействие. Което постоянно значи - въздействие, ориентирано

срещу ползите на България

А и на други балкански страни, стана ясно, откакто бракята македонци му резнаха квитанцията, даже преди смелите български контраразузнавачи от ДАНС да съберат багажа на Змеев и Ко и тържествено да ги изпроводят до границата.

Много хубава беше съветската реакция по този мотив и пъклен смешна. Марийка Захарова незабавно съобщи, че Русия е „ възмутена и шокирана “ от експулсирането на свещеници от Руската православна черква от България.
Това, първо, е неистина, на фона на обстоятелството, че не свещеници от РПЦ са изгонени поради свещеническата им активност, а шпиони от Комитет за Държавна сигурност (на СССР) или както в този момент там се назовава това ведомство. И второ – тук имаме съществено преиграване на реакцията на фона на обстоятелството, че целият свят е в действителност „ засегнат и шокиран “ от незаконната съветска война против Украйна, в която Кремъл необмислено избива мирни хора, а ние спокойно и добродушно единствено изритваме неколцина мръсници по г…за, с цел да не не престават да вредят на страната ни.

Въпрос със мощно намалена компликация е обаче за какво това сториха първо македонците и то откакто е на практика несъмнено, че информацията, подадена до тях за шпионската активност на Змеев от партньорските спецслужби, е подадена по същото време и до нас. Но те реагираха, ние – не. Ами ясно е - България в този си тип и с назначените персонално от президента Румен Радев шефове на специфични служби, е доста по-обвързана с съветските пипала, в сравнение с даже Македония и тук по-успешно се осъществят хибридните ходове на Кремъл.
Е, за жалост, Българската православна черква е сериозна част от това обвързване. Не, че този факт не е от дълго време прочут, само че бе в допълнение доказан с демонстративната литургия, която софийският митрополит Поликарп отслужи дружно с Васиан Змеев, откакто шпионинът към този момент беше обществено оголен и му беше неразрешено да влиза в Македония.
И таман по този мотив човек да си намерения, че сходно обвързване на българската черква с съветския интерес е не просто срамно и неприемливо, само че няма да ни се размине просто по този начин, а ще има и други съществени последици оттук насетне, ето, че следствията заваляха. Затова споделих, че изгонването на шпионите е единствено дъждец, който попръска - тъй като бурята, която върви след него, едвам стартира.

Както постоянно в сходни случаи, става известно, че крушката с съветската връзка на БПЦ има дълга и дебела опашка – тематиката към собствеността на църквата „ Свети Николай Мирликийски “ в София, известна като Руската черква. Оказва се, че съветското посолство има някакъв нотариален акт за благосъстоятелност на църквата от 1997 година.
Доколко този документ е легален и годен, занапред ще би трябвало да стане ясно. Но нейно дипломатическо безличие Елеонора Митрофанова побърза за следващ път да се възползва от опцията да се изгаври с България, като размаха въпросния нотариален акт и съобщи, че заради неговото битие тя има право да затвори църквата, без значение от всички други условия. И няма да се преценява нито с решенията на българската страна, нито с решенията на Българската православна черква, а единствено и само с тези на Руската православна черква по тематиката за отварянето.
Това, коства ми се, е следващият мотив генерал-губернатор

Митрофанова също да бъдеизритана от страната,

само че към този момент няма индикации, че и този път ще се случи. А, в края на краищата, ние, в личната си страна, посред личната си столица, се оказваме за следващ път заложници на Кремъл. В момента би трябвало да седим и да чакаме РПЦ, отпред с генерала от Комитет за Държавна сигурност (на СССР) и с патриаршески псевдоним Кирил, да вземе решение по тематика, която ни визира директно.
Ами по традицията от приказките, да изпроводим две красиви български моми на змея Кирил, та да стоплят сърцето му и решението да е в наша изгода. Или реликва му избира момчета? Не ми е работа да знам, по тази причина и не знам – само че някак би трябвало да го умилостивим. Явно напълно не държи влага оня замайващ реверанс до земи, който вицепрезидентът Илиана Йотова му стори преди време за да целуне кървавата ръчичка, с която този вид в този момент благославя съветските закононарушения в Украйна.

Така де, мисълта ми е, че руснаците са майстори да основават и поддържат безпорядък и напрежение от нищо. Те около МОЧА, за който нямат документ за благосъстоятелност, сътвориха същинска десетилетна сага, въобразявам си в този момент с Руската черква какво ще стане. А още повече си представям каква драма би могла да се развие към големия комплекс „ Камчия “ край Варна. Или около тези 300 – 400 хиляди парцела, които руснаци са изкупили в България.

Момчета и девойки, да се освестим малко, а? Тези видове Европейският съюз не ги пуска към този момент на своя територия с персоналните им коли, ние им продаваме парцели тук и се радваме, че печелим от това. Не печелим – който има работа с руснаци, постоянно губи, рано или късно, материално или духовно.
Но сходни опасения пораждат и някои чисто вътрешни събития в България, свързани с валящите в последно време вести.

Константин Бачийски е повдигнат от Политическа партия за претендент кмет на Бургас. Това незабавно породи ненужно в действителност напрежение вътре в обединението Политическа партия – Демократична България и наподобява ще докара до пропукване на системата за общи кметски кандидатури. Но прави наподобяват в този случай Демократична България, като споделят, че Бачийски не е подобаващ, тъй като той не поддържа избора на кабинета Денков – Габриел, а също и даването на военна помощ за Украйна.
Да, това са явни дейности на

гнила ябълка във върхушката на Политическа партия,

само че, вместо да се освободят от нея, с цел да не трансферира гнилите си хрумвания измежду другите, те ще го вършат кмет и то на Бургас. Ами там е съветският „ Лукойл “, дали Бачийски в връзките с тази компания ще подхваща като кмет дейности в интерес на общината и на българската страна или ще се сговори с руснаците и ще играе по сверката им. И не се ли страхувате, че на следващия ден той може да съобщи на руснаците с същински нотариален акт друга огромна територия, сходна на „ Камчия “, с цел да има от кое място те по-спокойно да правят черните си каузи.
Не тъкмо по този метод, само че не по-малко обезпокоително продължава да е ситуацията в София, където отново Политическа партия и Демократична България издигнаха недопустим за обикновено мислещите хора претендент за кмет. Васил Терзиев може да е доста положително момче самичък по себе си, не знам, само че, както партиите, по този начин и той персонално, би трябвало да схванат, че тематиката за сякаш невидимото въздействие на комунистическата Държавна сигурност продължава да е сензитивна за българското общество и не трябва да се подхожда към нея по този безразсъден метод.
А какво да кажем за назначението от Политическа партия на Бойко Рашков за началник на парламентарната комисия за надзор на специфичните служби. Не знам с какво този човек държи някои от шефовете на партията, евентуално би трябвало крепко да ги е

стиснал за топките

Защото аз в случай че имах черква, този вид не бих го пуснал в църковния двор, а те шеф на църковните парцели го вършат.
Ами няма да станат по този начин нещата. Така нещата единствено ще продължат да си вървят по наклонената повърхност, тъй като виждаме по какъв начин съветското въздействие в българските служби просто намира нови и нови форми. А оттова и цялото българско общество продължава да е пленник на съветския интерес, продължава да е жертва на хибридната война на Русия против естествения свят.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР