Пламен Асенов, специално за Faktor.bgЧестито правителство, граждани, с мандат на

...
Пламен Асенов, специално за Faktor.bgЧестито правителство, граждани, с мандат на
Коментари Харесай

De Profundis: БСП на власт или да спечелиш загуба за всички

Пламен Асенов, особено за Faktor.bg

Честито държавно управление, жители, с мандат на Българска социалистическа партия!
Представяте ли си това в действителност да се случи? Аз не си го представям в действителността, само че, за ваше наслаждение, мога да го разиграя във въображението си.
Петков и Василев ще бъдат изолирани. Премиер ще стане някой шльоко от Политическа партия, чието сърце - или най-малко същински корени - са в лявото мислене и деяние. Като споделям „ ляво “, имам поради проруско, не ме разбирайте неправилно. Самата Политическа партия пък, въпреки още веднъж „ на власт “, ще затъва от ден на ден в политическото несъществуване. Тя и в този момент е нещо като фантом, чиито контури едвам са се появили в действителния свят, а в случай че остави Корни да я командва, ще стартира да чезне като усмивката на Чешърския котарак.

Вероятно Корни персонално ще заеме още веднъж контролна позиция на вицепремиер, откъдето ще командва парада в действителност. Ако министър председателят или някой от министрите не слушка, тя, както и до момента, ще му се наложи по метода на тръшкането. А в случай че види, че, макар тръшкането, мечтаното от нея не се трансформира в фактически, ще прибегне до метода на изнудването. В края на краищата - за какво държи мандата, в случай че не може да го употребява пълноценно.

В това държавно управление Има Такъв Народ ще се върнат, с цел да могат - в случай че се постанова - те и техните министри отново

да изиграят ролята на байчото,

дето размахва метлата и с нея разгонва партизаните от мандрата. Много приказки в това време се изприказваха за Има Такъв Народ, че са хора на Движение за права и свободи. Не знам дали е по този начин - допустимо е, най-малко в някои връзки. Но в чисто политически проект при тях съгласно мен прозира друго - че са хора на президента Румен Радев и работят в негов интерес и под негов надзор. Пак по този начин ще бъде. И в негова изгода биха размахали въпросната метла още веднъж.

Другата партия, която вероятно ще влезе в обединението и ще получи някакви утешителни постове в кабинета, е Демократична България. По този мотив какво да кажа, с изключение на, че доста тъга има на този свят.
Дори воденето на договаряния с комунистите за така наречената „ градска десница “ е политически нонсенс, какво остава - присъединяване в ръководство с техен мандат. В края на краищата - не сме страна, разрушена от война, та да имаме потребност от необятна коалиция и държавно управление на националното избавление. Или сме?
Във връзка с цялата драма към мандата на Българска социалистическа партия, въпреки всичко да попитам - какво вършим с отцепниците от Има Такъв Народ, приобщаваме ли ги в името на по-стабилното парламентарно болшинство или ги оставяме да се развяват в Парламента по едната си гола съвест. Те имат ли място в тази кошница или нетърпимостта им със Слави и Ко е толкоз огромна, та няма да могат да се гушнат още веднъж.

И последният, само че може би най-съществен състезател в това вероятно бъдещо държавно управление с мандат на Българска социалистическа партия, ще бъде президентът

Румен Радев

Какви постове ще изиска и ще получи той, към този момент остава неразбираемо, обаче няма да са по-малко и по-малки от тези в държавното управление на Кирил Петков. Тоест, най-малко вътрешно, външно и военно министерство.

Някои още се чудят за какво Радев въпреки всичко връчи мандата на Българска социалистическа партия, макар неотдавнашната интензивна замяна на иронични и даже саркастични реплики, която имаше с Корнелия Нинова.
Ами помислете, вместо да „ защокате “, жители! В политиката, както в математиката, е изключително значимо да се държи под око най-малкото общо кратно. А кое в тази ситуация е най-малкото общо кратно сред ползите на Радев и ползите на Българска социалистическа партия? Познахте - ползите на Москва. Още да изяснявам ли?
Но ето и някои съответни героични каузи, които се чака възможното държавно управление с мандат на Българска социалистическа партия да извърши.
Веднага ще стартираме диалози с „ Газпром “ за възобновяване доставките на обичания ни съветски газ. В края на краищата, българските консуматори също са съветски патриоти. И, тъкмо както пробват да ни убедят българските патриоти от „ Лукойл “ във връзка с нефта, самите тукашни технологии и тръби не могат - отхвърлят - да работят с различен нефт, с изключение на с съветски, нищо, че коства по-скъпо и за него се заплаща освен с рубли, а и с огромни части народен суверенитет и достолепие.

Втората стъпка - а може би първата - ще бъде

да се простим коленопреклонно на съветския генерал-губернатор в София Елеонора Митрофанова

за всички нейни душевни страдания и премеждия, които предходното ръководство на Политическа партия аргументи с голословното изпъждане на 70 съветски дипломати. В края на краищата, тези хора желаеха единствено София да продължи да си бъде най-големия съветски шпионски център на Балканите, т.е., да сме първи в нещо, не последни.
Този път изрично ще прекратим всякаква военна помощ от България за Украйна - освен очевидна няма да дадем, само че и тайната ще спрем.
Оттук нататък на всеки европейски конгрес ще продължим да настояваме за преустановяване на глобите против Русия, с „ аргумента “, че те нанасят повече щета на европейската, в сравнение с съветската стопанска система. Така ще подкрепим и нашите маджарски братя, които самоуверено се зъбят на Брюксел, само че са напълно сами в борбата за подкопаване устоите на Европейски Съюз в съветска изгода.
Когато Корни пристигна на власт, ще има политика на сериозна държавна поддръжка за всички медии, политолози, политици и други авторитетни хора, които самоотвержено изповядват в България съветската позиция по каквито и да било въпроси.
Процесите, свързани с приемането на еврото, засилената интеграция в НАТО и прочие, ще бъдат стопирани, с цел да се преразгледа същинската потребност от тях. Но занапред да ви кажа, че потребността не е изключително огромна. Същото се отнася и до нужните вътрешни промени, които в голяма степен не са нужни.
Както знаем, нашият човек Бойко Рашков към този момент реформира Министерство на вътрешните работи, в специфичните служби ще минем единствено с дребни рокади, като изгоним чиновниците, работили против Русия през годините, а правосъдната система, в случай че съдим по това по какъв начин лови мухите и ги пуска, си съществува изначално и безпределно в наша изгода. С Гешев пък ще би трябвало да се договорим - към този момент се видя, че опитите да бъде помръднат преди приключване на мандата му, са обречени на неуспех.

Другото, което е належащо, е

да раздаваме пари на калпак

Всички леви икономисти, а и персоналният ни опит от предходни ръководства, сочат, че великодушното харчене на пари, изключително да се раздават те на народонаселението под формата на пенсии, обществени помощи, заеми без рента на млади фамилии, детски надбавки и прочие, както и деликатното разпределяне на банкови заеми без покритие единствено на наши хора, е най-хубавата лява държавна политика. От нея народонаселението забогатява за малко, само че се радва, преди да стартира да те псуват - а ти забогатяваш задълго и въобще не ти пука, че те псуват.
Да, не е радостна тази картинка, при която Румен Радев и Корнелия Нинова ръководят България посредством мандата на Българска социалистическа партия. Добрата вест е, че тя няма да се осъществя.
Което е и неприятната вест, тъй като нереализирането значи нови избори. А новите избори, доколкото в страната няма никаква опция, ще доведат до влизане в Парламента на същите или съвсем същите политически играчи. Оттам нататък е още по-лесно да се предвижда - отново нови избори с съвсем същия резултат. И отново нови избори с съвсем същия резултат. И пак…..Докато най-после ГЕРБ и Движение за права и свободи вземат, та се жертват, като създадат взаимно държавно управление на националното избавление и обичаният на всички „ реформатори “ Бойко Борисов се върне на бял кон в ръководството.
Така кръгът ще се затвори и носът ни ще се окаже в година.за ни.

Да, жители, още когато започнаха митингите през 2020, предупреждавах, че те на се читави, тъй като не се прави по този начин - да буташ властта, без да знаеш кой и в името на какво ще я вземе. И беше ясно даже на слепите, че ще се докараме до жалкото положение, в което се намира през днешния ден българската политика, а и цялото българско общество.

Изглежда обаче на затъпелите от операции това по този начин и не им беше ясно, те се втурнаха в акция и, защото май са болшинство - или най-малко са прекомерно дейни в манипулираната си тъпотия - завоюваха.
Всъщност, завоюваха това, че всички загубихме.
И следва да губим още, без значение, че в действителността Българска социалистическа партия няма да успее да сформира държавно управление.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР