Пламъци отново са възникнали тази нощ в гората над родопското

...
Пламъци отново са възникнали тази нощ в гората над родопското
Коментари Харесай

Пламъци са пламнали в гората над Югово отново тази нощ

Пламъци още веднъж са зародили тази нощ в гората над родопското село , оповестява Народоосвободителна въстаническа армия ТВ. Пожарът обаче не е минал своите граници. Огнеборци благодарение на доброволци през днешния ден ще правят патрулни огледи и инспекции на просеките. Отделни огнища се разгарят поради останали изсъхнали дървета и клони на избрани места. За нито едно обитаемо място няма заплаха , твърдят от регионалната противопожарна работа в Пловдив.

Засега военният хеликоптер и военнослужещите са на изчакване и ще бъдат извикани при положение на потребност. Целта на пожарникарите е да изведат пожара следено към пропастта, която се намира в западната част на планината. Когато огънят падне в ниската част ще бъде погасен. Пропастите основават най-голямата компликация за потушаването му поради непрестъпния регион, който не може да кръстосан. Военните изчакват подготвеност в случай че се наложи да дойдат в подготвеност.
 Франция: Хиляди евакуирани на Лазурния бряг поради горски пожар Франция: Хиляди евакуирани на Лазурния бряг поради горски пожар
Хиляди хора са били евакуирани от региона Вар в Южна Франция на към 50 км западно от Сен Тропе поради горски пожар, избухнал през вчерашния ден, прочие..

Доброволци от цяла България се включват и през днешния ден, в деветия ден на гасенето. Те са " въоръжени " с лопати и мотики и са подготвени да оказват помощ с каквото е по силите им. Хората в село Югово към този момент са спокойни. Критичните дни поради близостта на огнището до обитаемото място към този момент отминаха, безапелационни са огнеборците.

Още от КРИМИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР