Плакати с надпис Скъпи горива - скъп хляб поставиха на

...
Плакати с надпис Скъпи горива - скъп хляб поставиха на
Коментари Харесай

Протестът на превозвачите затрудни движението в Пловдив

Плакати с надпис " Скъпи горива - безценен самун " сложиха на камионите си протестиращите превозвачи в Пловдив. Към трите си претенции - за понижаване на акциза на горивата с 50%, краткотрайно отпадане на добавката за екологично чисто гориво и отсрочване на плануваното разширение на толсистемата, те прибавят и още едно - за оставките на финансовия министър Асен Василев, на районния Гроздан Караджов и на министъра на превоза Николай Събев. Причината е, че тримата пренебрегвали проблемите на сектора.

Камионите на протестиращите компании са ситуирани на Асеновградско, Голямоконарско и Карловско шосе в посока Пловдив. От 8 часа, когато стартира митингът, до към 9 часа придвижването беше затруднено, защото това е времето, когато хората се придвижват за работа и трафикът е претрупан. Това провокира недоволството на част от преминаващите, само че други пък заявяваха поддръжката си. Ще отстояваме настояванията си, до момента в който не бъдат задоволени, споделиха протестиращите:

" При повишаване на горива, на пътни такси, безусловно всичко по веригата се оскъпява и митингът не е единствено за нас превозвачите, само че и за народа…Искаме пролонгация за месеци, нещата малко да се възстановяват ".

Камионите ще останат на трите булеварда до 22 часа.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР