Пийт Бутиджич - първият открито хомосексуален кандидат за президент на

...
Пийт Бутиджич - първият открито хомосексуален кандидат за президент на
Коментари Харесай

Първият гей-кандидат за президент на САЩ загуби шансове да се бори за Белия дом

Пийт Бутиджич - първият намерено хомосексуален претендент за президент на Съединени американски щати от огромна партия, завърши акцията си за номинациите на демократите за изборите през ноември против Доналд Тръмп, съобщи БГНЕС. Бутиджич самичък разгласи, че се отхвърля от конкуренцията - с формален мотив, че огромната цел е да бъде " преборен " Доналд Тръмп, съобщи CNN.
38-годишният Бутиджич бързо се е издигна, с цел да се трансформира в национална политическа фигура, само че се показа доста едва на предварителните избори в Южна Каролина, печелейки доверието на едвам 8% от гласувалите.
Бутиджич стартира акцията с победа в Айова и завоюва национално внимание със своя професионален метод в постоянно ожесточената конкуренция за номинации.
Победата на Джо Байдън в Южна Каролина го изкара от конкуренцията единствено дни преди гласоподавателите от 14 щата да отидат до урните в така наречен " Супер вторник ". С 48% от гласовете в Южна Каролина, някогашният вицепрезидент изпревари Бърни Сандърс, което го нарежда като главен противник на сенатора с леви убеждения.
Тръмп реагира бързо в Twitter: " Пийт Бутиджич е навън. Всичките му гласове в " Супер вторника " ще отидат при сънливия Джо Байдън. Страхотен миг. Това е ИСТИНСКОТО начало за демократите, които ще се опитат да изкарат Бърни (Сандърс) от играта ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР