Pixabay Нерегламентирана продажба на хранителна добавка, съдържаща йохимбин - съставка, забранена

...
Pixabay
Нерегламентирана продажба на хранителна добавка, съдържаща йохимбин - съставка, забранена
Коментари Харесай

Въртят онлайн търговия с опасна хранителна добавка у нас

 Pixabay Нерегламентирана продажба на хранителна добавка, съдържаща йохимбин - съставна част, неразрешена от две години в България, въртят мними търговци в мрежата.  Тя се употребява най-вече от спортисти и спортисти за намаляване, само че е известна и измежду потребителите, алармират будни жители. 

Онлайн могат да се открият няколко уеб страницата, които оферират добавката, при опит да се поръча обаче се оказва, че тя в действителност не е налична. Активната съставна част в нея се извлича от кората на растението йохимбе, където е разпределена неравномерно.

Това не разрешава следена доза в крайния артикул. Страничните резултати, които предизвиква съставката също са противоречиви. Докато някои специалисти при верен банкет и здрав организъм -  тя не е по-различна от други хранителни добавки, от Българската организация по сигурност на храните считат, че в огромни количества тя предизвиква проблеми със сърдечно-съдовата система, хипертонични рецесии, тревога и натегнатост на организма, предава Българска национална телевизия. 

Йохимбинът е неразрешен публично на равнище Европейски съюз (ЕС) през 2019 година Регламентът влиза в действие на 13 май 2019г. и от този момент на територията на Европейски Съюз е неразрешено влагането му в храни и хранителни добавки. 

Според уелнес специалистът Тихомир Велев сходно решение е прекомерно извънредно. " Йохимбинът е като всяка една друга хранителна добавка.  Дозата прави отровата и със всяко едно нещо може да се прекали и да се злоупотреби до степен, която да е рискова за живота ни. Важно е да се означи и че тези странични резултати не се следят при всички хора. ", акцентира той.

Кремена Стоева, шеф отдел в БАБХ обаче предизвестява, че по-голямо количество йохимбин би поразило нервната и сърдечно-съдовата система, вероятни са натоварване на сърцето, хипертонични рецесии, също по този начин странично деяние е непрекъснатата тревога, натегнатост на организма. 

" Ние проверихме не един уебсайт, защото при нас постъпиха и други сигнали от жители. Наистина установихме предложение на йохимбин - рекламиране на съставки, съдържащи в състава си веществото. ", разяснява тя. 

Добавката се оказва налична единствено в един уебсайт, от който към този момент е изтеглена и унищожена от санитарната организация. На всички уеб сайтове, на които има публикация за предложение на йохимбин са връчени наставления, с цел да се поправя наличието.

" За страдание, не можем да направляваме задграничните сайтове  на 100%, само че се стараем да правим инспекции и да ограничаваме питателните добавки със наличие на йохимбин, като сме прекратили регистрацията на хранителни добавки с йохимбин в България. Въпреки масираните инспекции, хранителни добавки с йохимбин към момента са налични в интернет. 

Именно поради сходни нелоялни търговски практики, от Министерството на земеделието плануват добавки да се продават единствено в обекти за дистрибуция на храни, аптеки и дрогерии. Онлайн търговията пък ще може да се прави от регистрирани бизнес оператори, т.е. интернет търговците също ще би трябвало да се записват. На питателните добавки не трябва да се приписва, че защищават или лекуват заболявания.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР