Пивоварите на Европа отчетоха напредък за доброволното етикетиране на пивото

...
Пивоварите на Европа отчетоха напредък за доброволното етикетиране на пивото
Коментари Харесай

Пивоварите работят с ЕК за етикирането на бирите

Пивоварите на Европа регистрираха прогрес за доброволното етикетиране на пивото с данни за съставките и енергийната му стойност по време на обичайна есенна среща на бранша в Брюксел. 

Точно преди две години всички национални асоциации на производителите на бира в Европейски Съюз, в това число и българските, подписаха Меморандум за съгласие с Европейската комисия за слагане на лист на съставките и енергийната стойност върху всички бирени опаковки до 2022 година От Пивоварите на Европа оповестиха, че средносрочните цели за доброволното етикетиране на пенливата напитка към този момент са надхвърлени. 93% от бирите в Европейски Съюз имат информация за съставките, а над 45 милиарда бирени бутилки и кенове са с данни за калориите.  

Българският бирен пазар също регистрира сполучливото въвеждане на положителните практики за етикетиране.Всички производители на бира в страната слагат върху бутилките и кеновете си списък  на съставките. На процедура това значи, че 100% от създаваната в  страната бира, а в количествено измерение над 530 милиона бирени опаковки у нас, съдържат тази информация в интерес на българските консуматори. 

Продължаващото съдействие на пивоварния бранш с Европейската комисия и обществената отчетност на сектора са напълно в интерес на консуматорите. 

Пивоварите на Европа се причислиха и към новия европейски ангажимент за поддръжка на прехода към устойчиви хранителни системи, като  подписаха Кодекс за държание на Европейски Съюз за виновни икономически и търговски практики в региона на храните. Този документ е основен детайл от европейската тактика „ От фермата до трапезата ”. Инициативата има за цел да подтиква производителите, преработвателите и търговците на храни и питиета да се ангажират непринудено и да споделят информация в поддръжка на здравословното, уравновесено и стабилно хранене, в това число посредством даване на транспарантни продуктови данни на потребителите. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР