Питбулът, който нахапа дете на година и половина в района

...
Питбулът, който нахапа дете на година и половина в района
Коментари Харесай

След като краденото куче нахапа дете: Страшният питбул е Бруно, собственикът – от Пловдив

Питбулът, който нахапа дете на година и половина в региона на пазара в Кърджали, се споделя Бруно, а притежателят му живее в Пловдив, научи 24rodopi.com. Той е бил издирен по чипа на кучето и към този момент знае какво е сторил домашният му любим и къде се намира. „ Кучето е на малко повече от две години, свързахме се с същинския притежател. По думите му, животното е било откраднато на 12 октомври до момента в който мъжът бил за няколко дни в Кърджали. Кучето изчезнало в региона на пазара. На идващия ден сутринта той подал сигнал в полицията. Вечерта пък питбула нахапал детенцето. Според притежателя, животното в никакъв случай до този миг не е проявявало такава експанзия. Откакто е при нас също няма сходни проявления. Собственикът изяви предпочитание да си прибере кучето”, съобщи за 24rodopi.com шефът на общинския подслон за кучета в Кърджали доктор Николай Каснаков.

В края на тази седмица изтича 14-дневният период, през който питбулът трябваше да прекара под наблюдаване в приюта. Все още от полицията или прокуратурата не са се свързали с институцията, с цел да посочат по какъв начин да се действа, в случай че има в ход наказателно произвеждане.
„ До момента са разпитани 7 лица като очевидци. Назначена е съдебно-медицинска експертиза, чието умозаключение би трябвало да дефинира степента на телесна повреда”, пък показаха пред наш кореспондент от прокуратурата. Припомняме, че питбулът атакува и нахапа момиченце на 13 октомври в Кърджали. Детенцето бе настанено за лекуване в болница в Пловдив. Задържан бе 51-годишен мъж от квартал „ Боровец” като притежател на животното. Пред проверяващите пък мъжът с прякор Джупа декларирал, че намерил кучето ден преди този момент и тръгнал с него за да се отърве от животното.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР