Питане относно бездействието на местната администрация в село Маринка по

...
Питане относно бездействието на местната администрация в село Маринка по
Коментари Харесай

Общински съветници от БСП търсят решение за проблем с доставките на дърва в с. Маринка

Питане по отношение на бездействието на локалната администрация в село Маринка във връзка с обезпечаване на дърва за огрев на жителите на обитаемото място насочиха към кмета на Община Бургас общинските съветници от Българска социалистическа партия Живко Господинов, Мадлен Мутафян и Георги Георгиев.

„ Получихме голям брой сигнали от живущи в село Маринка. Гражданите споделиха, че през миналите години жителите на село Маринка са се отоплявали с дърва, които са се осигурявали от горско стопанство гр. Бургас “, се споделя в документа.

След като сечта в землището на селото е прекратена, локалните кметове са употребили услугите на горските стопанства в Малко Търново. От техните квоти за популацията се правило снабдяването на семействата с дърва за огрев. Благодарение на положителната връзка на кметовете с шефовете на горските стопанства е била основана работеща организация по добива и извозването на дървесината по домовете на хората, като по този метод са се осигурявали нужните дърва за огрев всяка година.

„ За страдание тази година, за първи път в с. Маринка кметството абдикира от тази си активност като част от обществената си стратегия “, сигнализират в сигнала си Живко Господинов, Мадлен Мутафян и Георги Георгиев.

Сега жителите на селото, изключително възрастните, търсят услугите на продавачите на дървесина, които от една страна са малко, а от друга са вдигнали цените на стоката си. Към момента цената на куб. метър метровки е 150 лева, а по хранилища предлагането е на двойна цена. Никой не се наема да предвижда какъв брой още ще се усили тя.

" Хората са комплицирани, търсейки излаз за посрещане на зимата, защото вероятността е неразбираема. В прилежащите села кметствата са изготвили описи на самотни, боледуващи и извънредно нуждаещи се хора, а в Маринка такава самодейност не е налице ", разясняват в питането си общинските съветници.

Те желаят да получат отговор на въпроса какви ограничения ще предприеме община Бургас, с цел да се обезпечат дърва за огрев на възрастните, самотните, боледуващи и извънредно нуждаещи се хора в село Маринка?
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР