Писмо, в което апелира за повече човечност към хората със

...
Писмо, в което апелира за повече човечност към хората със
Коментари Харесай

Когато инвалидността се проявява първо в главата

Писмо, в което моли за повече човещина към хората със специфични потребности, изпрати четец на " Марица ". Публикуваме го без редакторска интервенция и с вярата повече хора да се замислят над думите на пловдивчанина:

" В обществените мрежи и в разнообразни телевизионни излъчвания сме се нагледали на какви ли не безумия при паркирането на коли. В градинки, по тротоари, на пешеходни пътеки, тук-там за инвалиди и така нататък

Днес, посещавайки един от пловдивските търговски центрове, станах несъзнателен очевидец на две безумия, които се надявам да се случват все по-рядко. Нали въпреки всичко имаме претенцията, че сме цивилизовани диваци.



Първото безумство, което е провокацията към този пост, в действителност е и желанието ми да бъде поправено допустимо най-бързо! Логично за мен е местата за паркиране на хора с трайни увреждания да са най-близко до вход/изхода на всеки обект, както и да са най-удобни за прекъсване. Във въпросния мол до вратата, която беше пригодена и с инвалидна рампа, има две паркоместа, маркирани в синьо за хора със специфични потребности, а в другия завършек на паркинга, в най-отдалечената му точка, бяха другите две места. Искрено се надявам тази недомислица да бъде поправена допустимо най-скоро! Необходими са малко багра, няколко крепежни детайла, с които да се захване пътен знак Д21, както и огромна доза предпочитание и човещина!



Идва ред на второто безумство, което за жалост е въпрос не толкоз на недовиждане, колкото на образование и то в най-ранна детска възраст. Докато вътрешно се възмущавах на нелогично маркираните инвалидни паркоместа в края на паркинга, на най-близкото до входа спря автомобил, на който му липсваше стикер за преференциално паркиране.



От него слезе млада дама, която с бодра крачка влезе в постройката. Чудесната ѝ фигура с нищо не подсказа да има каквито и да било здравословни проблеми, осигуряващи ѝ особено място за паркиране. Надявам се и в никакъв случай да не ѝ се постанова да паркира осъзнато на сходни! Дано обаче четейки тези редове, тя или такива като нея си дадат сметка, че до момента в който някой лишава правото на някой със специфични потребности, инвалидите в главата ще са повече от тези в опорно-двигателната система!

Нека бъдем индивиди! "
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР