Писмо от МОНЩе продължават да пращат паралелки вкъщиКарантиниране 7 дни

...
Писмо от МОНЩе продължават да пращат паралелки вкъщиКарантиниране 7 дни
Коментари Харесай

Седмицата карантина за ученици остава

Писмо от МОН
Ще не престават да пращат паралелки у дома

Карантиниране 7 дни за болен с Коронавирус възпитаник и 5 дни за съучениците му от класа остава в действие, без значение, че към този момент няма изключителна епидемиологична конюнктура. Това оповестяват от Съюза на работодателите в системата на националната култура в България (СРСНПБ) по отношение на тяхното искане за незабавни промени, с които МОН и здравното министерство да дадат съответни нови правила. “Повишената грипна и COVID-19 заболеваемост не би трябвало да води до карантиниране на класове и учебни заведения. Спешно би трябвало да се промени Законът за здравето и наредбите по използването му. В противоположен случай шефовете на учебни заведения са длъжни да карантинират класове и да се премине на онлайн образование, даже и при един болен възпитаник в контакт с класа ”, мотивираха се от СРСНПБ.

В отговор преди ден с писмо до шефовете на учебни заведения зам.-министърът на образованието Емилия Лазарова им съобщила, че не престават да се ползват наредбите в Закона за здравето и смяна в тази посока няма да има.

“Проблемите тук са за родителите - остават в дома си, с цел да гледат деца до 14-годишна възраст, също така учебните заведения ще правят при опция отдалечено образование, а за учениците следва по-некачествен образователен развой в отдалечен формат. Натоварването е и за учителите, които ще би трябвало да преподават в хибридна среда. “А можеше да бъде доста по-адекватно, само че ще съблюдаваме наредбите на закона ”, обясниха от СРСНПБ.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР