Писмо до премиера и до министерствата на туризма, икономиката, финансите

...
Писмо до премиера и до министерствата на туризма, икономиката, финансите
Коментари Харесай

Пл. Копчев: Мрачните прогнози за приключване на сезона и за ръст на заболелите разколебават туристите

Писмо до премиера и до министерствата на туризма, стопанската система, финансите и опазването на здравето са изпратили от Съюза на притежателите в Слънчев бряг. В него те упорстват за по-умерен звук при разпространяването на информацията, обвързвана с коронавирус обстановката в страната. Според хотелиерите тя вреди на туризма.

Мрачните прогнози за привършване на сезона и за растеж на заболелите  разколебават както туристите, по този начин и оскъдния кадрови състав,това пречи на туризма, изясни Пламен Копчев, ръководител на Съюза на притежателите:  

Молим всички виновни и държавни фактори, медии деликатно да се дават прогнози. Туризмът е подобен артикул, към който би трябвало умерено и безшумно да се работи.

Пламен Копчев, изясни, че още при оповестяването на България за зелена зона са били направени резервации и заети всички хотели за август и септември от британски туристи единствено за един ден. В момента обаче, в който страната ни е забранила влизането в страната и е поставила Англия в алената зона, са отпаднали всички резервации за двата месеца. А прочут туроператор е отменил цялата си стратегия за 2021 година:

Оттук нататък ние не може да разчитаме на британския пазар, не можем да разчитаме на немския, на съветския, а това са главните пазари за Слънчев бряг.

В комплекса са отворени повече хотели, в сравнение с предходната година. Повече от половината обаче са затворени. В момента има туристи от България Румъния, Украйна и дребни групи от Полша, Чехия, Унгария, Дания, Холандия и Германия.

Пламен Копчев разясни още, че хората, които работят в сферата, също се усещат несигурни, поради прогнозите, които се дават. Част от чиновниците напущат и си търсят работа в други сектори, което също затруднява сезона.

Ако ни оставят да работим умерено и август, и септември, мисля, че сезонът, може да приключи на някакво приблизително равнище, посочи Копчев.

ПОВЕЧЕ В ЗВУКОВИЯ ФАЙЛ:
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР