Писмата на Алберт Айнщайн, с които през 50-те години на

...
Писмата на Алберт Айнщайн, с които през 50-те години на
Коментари Харесай

Продадоха писма с разсъжденията на Айнщайн за физиката, Господ и Израел

Писмата на Алберт Айнщайн, с които през 50-те години на 20 в. показва пред сътрудник разсъжденията си за физиката, Господ и Израел, бяха купени за 210 000 $, заяви във вторник Агенция Франс Прес.
 
Осемте писма, написани на британски сред 1951 и 1954 година, множеството адресирани до Дейвид Бом, са подписани от ръката на Айнщайн и в някои от тях има ръкописни бележки.
 
Алберт Айнщайн - един от най-брилянтните мозъци на човешкия жанр

В писмото, което доближи най-висока цена - 84 000 $ (75 500 евро), Айнщайн акцентира, че " в случай че Господ е основал света, неговата съществена грижа сигурно не е била да го направи елементарно понятен за нас ".
 
В друго писмо, продадено за 50 400 $ (45 300 евро), дой разсъждава за връзката, открита от Бом сред квантовата доктрина и теорията на относителността. " Трябва да призная, че не съм в положение да отгатна по какъв начин може да се доближи до това обединяване ", написа Айнщайн. В напечатаното на машина писмо се съдържа формула, грижливо написана на ръка.
 
Дейвид Бом, роден в Съединени американски щати в семейство на еврейски емигранти, е работил с Айнщайн в Принстънския университет, преди да избяга в Бразилия, откакто губи поста си поради лова на вещици - политика за гонене на комунистически хрумвания, въодушевена от сенатора Джоузеф Макарти.
 
11 октомври: Айнщайн разказва в писмо до Рузвелт опцията да бъде създадена атомна бомба

Аукционната къща " Уинърс " уточни, че писмата са от наследството на умрялата вдовица на Бом.
 
Нобеловият лауреат по физика Айнщайн, който е отказал предложение да застане отпред на новата страна Израел, твърди, че тогава не е бил моментът да се вземе такова решение. " Израел е интелектуално жив и забавен, само че има прекомерно лимитирани благоприятни условия и да се отиде там, с желанието да се тръгне още веднъж при първа опция, ще бъде почтено за жалост ", написа той.
 
Секретен отчет на Айнщайн разкрива тайната на НЛО

Бом дефинитивно става през 1955 година гостуващ учител в реномирания Технологичен институт в Хайфа, в северната част на Израел.
 
Айнщайн е задочен ръководещ на Еврейския университет в Йерусалим. Когато почива през 1955 година той му оставя архива си и университетът разполага с най-голямата сбирка в света от документи на учения. По тематиката Потвърдиха теорията на Айнщайн - има гравитационни вълни
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР