Пищенето или шумът в ушите се появява при най-различни обстоятелстваПищенето

...
Пищенето или шумът в ушите се появява при най-различни обстоятелстваПищенето
Коментари Харесай

Каква е причината за шум в ушите?

Пищенето или шумът в ушите се появява при най-различни условия

Пищенето или шумът в ушите се появява при най-различни условия , съобщи неврологът Александър Евдокимов 5-tv.ru. Той показа за какви проблеми на тялото приказва този признак и по какъв начин да го отстраняваме.

При поява на неприятния признак лекарят поучава на първо време да измерите кръвното наляган е. Както високото, по този начин и ниското кръвно могат да бъдат съпроводени от звук в ушите.

„ Трябва да се погрижите за намаление на кръвното налягане или за повишението му, в случай че страдате от хипотония ”, поучава експертът.

Ако всичко е наред с него, би трябвало да се консултирате с отоларинголог.

„ Много честа причина е, несъмнено, УНГ патология . Това може да са възпалителни болести или дори увреждане на слуховия нерв “, изясни Евдокимов.

Сред аргументите за появяването на звук в ушите е и инфектиране или дисфункция на темпоромандибуларната става , която се намира до ушния канал, както и сърдечно-съдови болести.

_____________________________________________________________

_____________________________________________________________

Понякога проблем с шийните прешлени също води до поява на пищене в ушите.

Проявата на неприятния признак може да бъде повлияна и от приема на ново предписани лекарств а - тогава би трябвало наложително да се консултирате с доктор.

Малко известна причина за това страдалчество е съществуването на диабет.

„ Много постоянно съветвам пациенти, които нямат УНГ патологии или артеросклеротични промени, както и проблеми с шийните прешлени, само че са в продължителен нескончаем стрес и страдат от мощна тревога. Учените са открили, че това може да провокира конвулсии на най-малките мускули в тялото, които се намират в междинното ухо “, изяснява експертът.

Ако човек се придържа към постоянен режим на работа и отмора и намира способи да се разтоварва от напрежението, отпускайки се прочувствено, шумът в ушите ще изчезне и без лекарства.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР