Писателят Радослав Гизгинджиев представя премиерно втората част от поредицата –

...
Писателят Радослав Гизгинджиев представя премиерно втората част от поредицата –
Коментари Харесай

Радослав Гизгинджиев предлага „Потапяне“ с втората част на поредицата „Недра“

 Писателят Радослав Гизгинджиев показва премиерно втората част от поредицата – „ Недра “, която е наречена „ Потапяне “. И тази част дава обещание, че ще потопи читателите в историите, които преобразяват действителността, от историите, които ни намират в точния миг, с цел да се свържат с нас. През пукнатините на Недрата, към този момент сме в преддверието на най-тайнствените дълбини. Предстои Потапяне. ГАЯ е градът на „ Недра “, топосът на събитието в книгата. Втората част от поредицата продължава търсенето на светлината в душата. В книгата се приказва за закон на случайността, наименуван синхроничност, който е доста забавен закон в живота, твърди Гизгинджиев:

 „ В книгата има извънредно доста знаци и всеки ще ги схване друго. Сихроничността е в контраст с теорията на вероятностите, само че е обвързвано с това да вземем за пример да сънуваме човек и на идващия ден да го срещнем, или пък да си мислим за някого и той в този миг да ни звънне. За този закон пръв приказва Юнг, в живота си съм виждал съвсем невероятни неща, свързани с този закон. Всъщност материята и душeвността са едно и също нещо, само че едното го следим извън, а другото от вътрешната страна. Гая е фиктивен град, там персонажите се срещат по стичане на събитията, там всичко доста бързо се случва, точно връзката сред душeвността и действителността. Нашите мисли, съждения и животи, те построяват тематиката и се материализират. “

Кориците на двете книги са дело на световноизвестната фотографка Марън Клемп, която играе ролята и на модел, защото фотографиите са автопортрети.

Повече за книгата „ Недра “ чуйте в звуковия файл.
Снимки – radoslavgizgindzhiev.com
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР