Писателят Николай Табаков е тазгодишният носител на Националната литературна награда

...
Писателят Николай Табаков е тазгодишният носител на Националната литературна награда
Коментари Харесай

Писателят Николай Табаков е носителят на наградата „Проф. Димитър Димов“

Писателят Николай Табаков е тазгодишният притежател на Националната литературна премия за изцяло творчество „ Проф. Димитър Димов “.

Националната литературна премия „ Проф. Димитър Димов ” е учредена от Община Ловеч със съдействието на Съюза на българските писатели, в чест на 105-годишнината от рождението на изтъкнатия български

публицист и драматург Димитър Димов.

Тя се присъжда един път на три години за изцяло творчество на български публицист - белетрист или драматург, с трайно наличие в актуалната ни литература. За премията тази година бяха номинирани осем писатели.

За притежател на оценката Община Ловеч дефинира Николай Табаков.

Той е приключил българска лингвистика в Софийски университет „ Св. Климент Охридски ”. Основател и шеф на Издателска къща „ Анубис “, която е удостоена през 2010 със документ „ Златна книга за принос към развиването на българската просвета ” от Съвета на европейската научна и културна общественост. Член е на Съюза на българските писатели и е притежател и на други влиятелни награди.

Като притежател на Националната литературна премия „ Проф. Димитър Димов “ Николай Табаков ще бъде почетен с оценката на тържествена гала в Ловеч през месец юни.

Първите двама носители на премията са  проф. Банко П. Банков (2015 г.) и Павлина Павлова (2018 г.).
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР