Писателят Джон Гришам заяви, че заплахата“, която изкуственият интелект представлява

...
Писателят Джон Гришам заяви, че заплахата“, която изкуственият интелект представлява
Коментари Харесай

Джон Гришам: Заплахата от изкуствения интелект не може да бъде наистина преценена

Писателят Джон Гришам съобщи, че „ опасността “, която изкуственият разсъдък съставлява за неговата специалност, не може да бъде в действителност преценена, обяснена или планувана, заяви Би Би Си.

Гришам е измежду създателите, които упрекнаха американския стартъп „ Оупън Ей Ай “ в противозаконното образование на чатбота с изкуствен интелект ЧатДжиПиТи въз основата на техни произведения. Сред другите създатели са Джонатан Франзен, Джоди Пико и Джордж Р. Р. Мартин.

„ Мой ред е да заведа дело “, сподели Гришам за програмата „ Брекфаст “ на канал Би Би Си Уан. „ В продължение на 30 години съм съден от всички останали - за клюка, авторски права, каквото и да е, тъй че в този момент е мой ред. “

Миналия месец „ Оупън Ей Ай “ съобщи, че почита правата на създателите и че „ те би трябвало да могат да се възползват от технологията на изкуствения разсъдък “. Компанията беше оптимистично настроена, че ще продължи да намира взаимно ползотворни способи да работи с писателите.

В изявлението за Би Би Си Гришам също разиска дълго чаканото продължение на хитовия си втори разказ „ Фирмата “.

Публикувана през 1991 година и превърната в холивудски блокбастър с присъединяване на Том Круз, „ Фирмата “ споделя историята за адвокатска адвокатска фирма, основана от мафията в град Мемфис за пране на пари и укриване на налози.

Продължението на романа, озаглавено „ The Exchange„ („ Размяната “), наблюдава основните герои Мич и Аби Макдиър, откакто те са разобличили компанията и напуснали страната.

Писането на новия разказ е лишило на Гришам повече от 30 години.

„ Не мога просто да седна и да накарам една история да се напише “, сподели Гришам. „ Трябва да бъда въодушевен, с цел да напиша романа. Междувременно има толкоз доста други книги за писане. Продължавах да мисля за Мич и какъв брой занимателно би било да го върна. Нямах визия, че ще отнеме толкоз време. “

На въпроса дали Круз ще влезе в ролята на Мич за повторно, Гришам отговори, че се надява на това, само че че към момента не се работи по филмовата акомодация.

„ Ако Том желае да взе участие, ще бъде направена. Ако Том не желае да взе участие, евентуално няма да бъде направена “, изясни създателят.

Интересът към истории за престъпността и правосъдната драма се дължи на това, че хората са „ пристрастени към насилието “ и „ обичат огромните сензационни правосъдни процеси “, сподели още Гришам.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР