Писателят Борис Акунин, танцьорът и хореограф Михаил Баришников и икономистът

...
Писателят Борис Акунин, танцьорът и хореограф Михаил Баришников и икономистът
Коментари Харесай

Световноизвестни руски артисти събират помощ за украинските бежанци

Писателят Борис Акунин, танцьорът и хореограф Михаил Баришников и икономистът проф. Сергей Гуриев излязоха с общ апел да се помогне на украинските бежанци. Той бе оповестен в уеб страницата. Оттам може да се създадат и дарения. Ето цялостния текст на обръщението им:

„ Държавата „ Руска Федерация”, властта в която е в ръцете на деспот, поведе незаконна война. Това е удар по всички нас, хората, които принадлежим към съветската просвета и приказваме съветски език. Самата дума „ руски” стана токсична в очите на света.

Но хилядократно по-страшно е това, което в този момент се случва с близкия ни украински народ. Пред нашите очи се разпростира същинска филантропична злополука. Стотици хиляди украинци изгубиха всичко – своя дом, средства за битие, имущество. Числото на бежанците ще пораства, тъй като обстановката ще се утежнява.

Болжинството от нас се намира надалеч от мястото на събитията, мнозина – още по-далеч. Ние нямаме благоприятни условия да прекъснем този призрачен сън. Но не можем, не желаеме и нямаме право да бездействаме. Най-малкото, което можем да създадем, е да окажем помощ на хората, които бягат от съветската – не, от путинската войска.

Хайде всички руснаци по света да помогнем на украинските бежанци.

Диктаторът води война освен с Украйна, само че и със личната си страна, лишавайки я от бъдеще, тъпчейки я и унищожавайки всичко живо в нея.

Но същинската Русия е по-голяма, по-силна и по-издръжлива от Ерефия (Руската Федерация) на Путин. Русия е жива и ще остане жива.

Нека потвърдим това на самите себе си и на целия свят. Моля ви, направете подаяние в помощ на украинските бежанци.

Руснаци от всички страни, обединете се против войната!
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР