Пиринспечели с 3:1 домакинството си наСпартак (Варна)в двубой от 18-ия

...
Пиринспечели с 3:1 домакинството си наСпартак (Варна)в двубой от 18-ия
Коментари Харесай

Пирин победи Спартак и записа първи успех при Христо Янев

Пиринспечели с 3:1 семейството си наСпартак (Варна)в дуел от 18-ия кръг на efbetЛига. Двата отбора се намираха на последните две места преди началото на днешния конфликт и трите точки им бяха от витална нужда. Получи се забавен мач в Благоевград, като с изключение на четирите гола имаше и още два анулирани. Иначе Ради Цонев заби две попадения в 13-ата и 34-ата минута, само че Родни Антуи вкара прекрасен гол и върна " соколите " в дуела (38').

През второто полувреме обаче Мартин Смоленски постави точка на разногласието (55'), оформяйки и крайния резултат. ТакаПиринзаписа втори триумф от началото на сезона и първи под управлението на Христо Янев. Спартак от своя страна пък изпусна опцията да " отлети " от последното място.

Пирин стартира малко по-настъпателно дуела и още в 36-ата секунда Преслав Йорданов насочи слаб шут към вратата на Дичевски, съобщи Sportal.bg.

Лошите вести за Христо Янев обаче пристигнаха в 3-ата минута, когато Андрей Йорданов се сблъска неприятно с футболист на Спартак и изпита болки в региона на корема. Халфът се опита да превъзмогне дискомфорта, само че не съумя и две минути по-късно изиска насилствена промяна.

В 8-ата минута Здравко Димитров и Родни Антуи комбинираха добре, а българинът опита нелош шут от границата на наказателното поле, който обаче излезе в навън. В 13-ата минута Пирин получи правото да извърши директен свободен удар от много комфортна позиция, откакто Преслав Йорданов бе спънат пред наказателното поле малко по-рано. С осъществяването се нагърби Радослав Цонев, който насочи прелестен изстрел и остави беззащитен Иван Дичевски - 1:0.

В идващите десетина минути дуелът бе равносилен. В 24-ата минута обаче гостите можеха да изравнят резултата с едно от най-хубавите си положения. Мехмед Сабри центрира добре отдясно към наказателното поле, а по-късно топката бе отклонена. Така тя пристигна комфортна на Здравко Димитров, който от границата на вратарското поле прати кълбото право в тялото на вратаря на Пирин. 10 минути по-късно обаче домакините удариха за повторно " соколите ".

Влезлият като запаса Вячеслав Велев центрира отдясно, а Дичевски скочи, с цел да избие. Така обаче топката попадна в Ради Цонев, който пое добре, намести си я комфортно на десния крайник и фронтално против вратата я прокара под стража на Спартак - 2:0. В 38-ата минута Спартак се върна в дуела. Дълъг пас от личната половина разреши на Родни Антуи да развие скоростта си, да надбяга Бодуров и да се откъсне на десния фланг.

След това централният нападател навлезе в пеналтерията по аутлинията, остана самичък против Ковальов и от съвсем нулев ъгъл с извънредно акуратен удар направи резултата 2:1. До края на полувремето двата отбора стояха равностойно на терена и не паднаха повече попадения. Второто полувреме стартира с напън на Спартак, който обаче не докара до нищо рисково пред вратата на Пирин.

Така се стигна до 55-ата минута, когато Вячеслав Велев центрира по земя отдясно, Дичевски се протегна и мазета, само че и този път, както при втория гол, топката попадна на крайници на футболист на Пирин. Мартин Смоленски бе играчът, който се намираше на точното място в точния миг и безпроблемно вкара на опразнената врата - 3:1.

В 60-ата минута Бодуров засече центриране от корнер с глава, само че за негово злощастие прати кълбото в напречната греда на " соколите ". При тази обстановка обаче Денис Баланюк, който се появи тъкмо преди осъществяването на корнера, получи неприятна травма след конфликт със собствен съотборник.

Така украинецът изкара по-малко от 60 секунди в игра и трябваше да бъде сменен. В 68-ата минута Пирин вкара нов гол, дело на Преслав Йорданов, който обаче бе анулиран поради засада. 4 минути по-късно Спартак също вкара. Мехмед Сабри центрира остро, стражът на Пирин мазета, само че топката стигна до Климентов, който стреля и преодоля Ковальов. Футболист на домакините обаче почисти от голлинията.

Въпреки това кълбото още веднъж пристигна комфортно на Родни Антуи, който на сантиметри от вратата го заби за 3:2. Попадението обаче не бе регистрирано поради засада на нападателя на варненци. В 80-ата минута Виктор Митев стреля доста рисково от директен свободен удар, само че вратарят на " орлетата " се разтегна и мазета.

До края на дуела повече рискове нямаше и по този начин домакините се окичиха с триумфа. С тази победа Пирин се изкачва едно място по-нагоре и изпреварва Хебър. И двата отбора обаче са с актив от 12 точки, а отборът от Пазарджик към момента не е изиграл своята среща. Спартак от своя страна ще зимува на последната позиция, откакто тимът има едвам 8 пункта от началото на акцията.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР