Пионерът в областта на вановете без вредни емисии Mercedes-Benz Vans

...
Пионерът в областта на вановете без вредни емисии Mercedes-Benz Vans
Коментари Харесай

Mercedes-Benz и американската Rivian ще произвеждат електрически ванове в Източна Европа

Пионерът в региона на вановете без нездравословни излъчвания Mercedes-Benz Vans и американският производител на електрически транспортни средства Rivian обявиха подписването на меморандум за съгласие за започване на стратегическо партньорство. Това ще разреши на фирмите да си сътрудничат в производството на електрически ванове.

При изискване, че страните сключат дефинитивни, обвързващи съглашения и получат съответните регулаторни позволения, фирмите ще основат ново взаимно дружество в Европа за произвеждане на огромни електрически ванове. Целта е след няколко години да се построи напълно ново индустриално оборудване, като се употребява действителен обект на Mercedes-Benz в Централна и Източна Европа. Основният цех на Mercedes в Източна Европа е в Кечкемет, Унгария, югоизточно от Будапеща.
 Внимание: Частите за Mercedes все по-често се фалшифицират!
Внимание: Частите за Mercedes все по-често се фалшифицират!

Тези освен са противозаконни, само че могат да застрашат участниците в придвижването

Двете компании възнамеряват бързо да разширят производството на електрически ванове. Първоначално ще произвеждат два огромни микробуса, единият основан на VAN.EA (MB Vans Electric Architecture), електрическата платформа на Mercedes-Benz Vans, а другият основан на платформа от второто потомство електрически ванове Rivian Light Van (RLV).

" Rivian е основан, с цел да насърчи света да се откаже от потреблението на изкопаеми горива посредством основаване на завладяващи артикули и услуги. Щастливи сме да си партнираме с Mercedes-Benz по този план. Mercedes-Benz е една от най-известните и уважавани автомобилни компании в света и ние имаме вяра, че дружно ще произведем в действителност забележителни електрически ванове, които ще бъдат от изгода освен за нашите клиенти, само че и за планетата ", заяви главният изпълнителен шеф на Rivian Робърт Скариндж.
 Mercedes изтегля близо 1 милион коли в международен мащаб, поради евентуални проблеми със спирачната система
Mercedes изтегля близо 1 милион коли в международен мащаб, поради евентуални проблеми със спирачната система

70 000 от тях са в Германия

" Ускоряваме трансформацията към напълно електрическо продуктово портфолио. От 2025 година нататък всички ванове, основани на новата ни архитектура VAN.EA, ще бъдат единствено електрически. Радвам се, че като част от тази промяна в този момент сплотяваме сили с Rivian - извънредно динамичен и въодушевяващ сътрудник със мощна софтуерна позиция ", добави Матиас Гайзен, началник на Mercedes-Benz Vans.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР