Пилотното издание на новия руски независим вестник, иницииран от живеещи

...
Пилотното издание на новия руски независим вестник, иницииран от живеещи
Коментари Харесай

Руският вестник в изгнание вече е по будките


Пилотното издание на новия съветски самостоятелен вестник, иницииран от живеещи в заточение публицисти от опозиционния вестник " Новая газета ", към този момент се продава в Латвия, заяви Българска телеграфна агенция, базирайки се на Франс прес.

Новото издание се назовава " Новая газета. Европа " и е създавано от свободни съветски публицисти, които се озоваха в насилствена емиграция. Това е тяхната самостоятелна позиция за събитията от войната в Украйна и за развиването на обстановката в Русия, споделя издателската къща " Ригас Вилни " - втората най-голяма пресгрупа в Латвия. Тя е ръководена от Кирил Мартинов, някогашен заместител на нобеловия лауреат за мир Дмитрий Муратов, който беше и основен редактор на " Новая газета ". През март Муратов разгласи, че прекратява онлайн изявленията и хартиения формат на изданието в Русия до края на интервенцията в Украйна.

" Когато съветската агитация ще бъде публикувана на 9 май, " Новая газета " ще бъде също в будките като знак, че те (руските управляващи - бел.ред.) не съумяха да ни накарат да спрем работа ", съобщи Мартинов. Той изрази вяра, че екземплярите от изданието ще мога да стигнат и до Русия, даже и незаконно.

Новият вестник ще излиза в две версии - на съветски и латвийски, като всяка една ще има по 28 страници. Той ще се продава за 1,29 евро.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР