Пилотирана експедиция до Марс ще е възможна в средата на

...
Пилотирана експедиция до Марс ще е възможна в средата на
Коментари Харесай

НАСА: Експедиция до Марс е възможна в средата на 30-те години на този век

Пилотирана експедиция до Марс ще е допустима в средата на 30-те години на този век, само че до тогава нужните за сходно пътешестване технологии следва да бъдат отработени по време на полети до Луната, съобщи шефът на НАСА Джим Брайдънстайн, представен от ТАСС.

"Ориентираме се към средата на 30-те години на този век ", сподели той пред телевизия Ем Ес Ен Би Си. "Предстои ни още доста работа, защото в сходство с президентската инструкция ще осигурим стабилно наличие на Луната. Не имаме намерение единствено да забием там националния байрак и да оставим отпечатъци от ботушите на астронавти, а по-късно да изоставим за половин век плана ", уточни Брайдънстайн.

"Ще притеглим към тази стратегия интернационалните и търговски сътрудници. Ще се отправим там, вземайки със себе си роботи и луноходи. В последна сметка ще понижим обвързвания с галактическите полети риск, ще проверим надеждността на технологиите и доколкото е допустимо, ще разработим технологии за неведнъж потребление на Марс. Полетът до Луната продължава три денонощия, а Земята и Марс са в уместно за полет състояние един път на всеки 26 месеца. Следователно става въпрос за двугодишно престояване на марсианската повърхнина ", уточни още той.

По думите му, проучванията благодарение на марсоходите "Кюриосити " и "Опортюнити " и на галактическия уред "ИнСайт " предоставиха нови данни за геоложкия градеж на Марс.

"Установихме, че Марс има магнитосфера, която обезпечава отбрана против галактическата радиация, че в далечното минало там е имало плътна атмосфера и океан, заемащ две трети от територията в северното полукълбо, или казано с други думи, имало е подобаващи за живот условия. Резултатите от нови проучвания навеждат на мисълта, че на марсианската повърхнина има комплицирани органични съединения. Това не значи, че там има живот, а че са налице нужни за живота съставки. "

През 2020 година НАСА възнамерява да изпрати на марсианската повърхнина още един уред за събиране на информация, въз основа на която учени ще преценяват вероятността да е съществувал живот на Марс в далечното минало, както и опцията човек да живее на тази планета в бъдеще.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР