Пилотът на Мерцедес във Формула 1 Люис Хамилтън е дисквалифициран

...
Пилотът на Мерцедес във Формула 1 Люис Хамилтън е дисквалифициран
Коментари Харесай

Сурово наказание за Хамилтън, дисквалифицираха го

Пилотът на Мерцедес във Формула 1 Люис Хамилтън е дисквалифициран от стюардите на ФИА от извоюваната през вчерашния ден подготовка за спринтовото съревнование, което ще се организира довечера.

Седемкратният международен първенец губи полпозишъна си и през днешния ден в 21:30 часа българско време ще започва от последна позиция на стартовата решетка в Спринта, който пък дефинира стартовия ред за Гран При на Бразилия, на пистата " Интерлагос ".

Причината е в DRS системата на задното крило в болида на британеца Хамилтън, която бе открито, че се отваря с повече от оптимално позволеното съгласно правилника.

Отделно Хамилтън е осъден с пет места на стартовата решетка за неделната конкуренция в Сао Пауло за смяна в мотора на своя болид. Пилотът на " сребърните стрели " е на 19 точки зад Макс Верстапен в генералното класиране при четири оставащи надпревари до края на тазгодишната акция във Формула 1. Така нидерландецът несъмнено е любимец за купата този сезон.
Верстапен пък е санкциониран с 50 хиляди евро, само че няма да губи позиции от квалификацията, поради " допиране и обзор " на задното крило на болида на Мерцедес, пилотиран от Хамилтън, след квалификацията за надпреварата в Сао Пауло.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР