Пилот на авиокомпания British Airways (BA) е уволнен, след като

...
Пилот на авиокомпания British Airways (BA) е уволнен, след като
Коментари Харесай

Лудории в небето: Уволниха пилот след положителен тест за кокаин

Пилот на самолетна компания British Airways (BA) е уволнен, откакто се появиха известия, че е приел кокаин от жена без горнище, преди да се опита да излети с пътнически аероплан за Лондон.

Според вестник " Сън " жененият водач Майк Бийтън се похвалил с похожденията си на стюардеса, която незабавно вдигнала паника.

Пилотът е трябвало да лети от Йоханесбург, Южна Африка, за Лондон. Вместо това на идващия ден той е превозен като пасажер до Хийтроу, където пробата му за приложимост на опиати е позитивен, оповестява вестникът.

В изказване за Sky News BA удостовери, че водачът към този момент не работи за самолетната компания.

" Безопасността постоянно е наш главен приоритет. Въпросът беше отправен до CAA (Служба за гражданска авиация) и това лице към този момент не работи за нас ", обявиха от BA.

От самолетната компания оповестиха, че самолетът от Йоханесбург е бил занимателен през нощта, до момента в който се откри заместител на първия офицер, който да извърши полета.

Пилотът признава за лудориите в текстовете

The Sun заяви, че случаят с опиатите е станал по време на една от почивните нощи на Битон в Йоханесбург.

В текстовете до колежката си стюардеса опозореният водач разказва, че се е забавлявал с двама локални мъже, уелска туристка и млада испанка.

Той споделя, че групата се е срещнала в нощен клуб, преди да се върне в жилището на един от мъжете.

" Изгубих си ризата някъде и едно от локалните момчета сервира паница с няколко линии кокаин ", се споделя в едно от текстовите известия съгласно " Сън ".

Службата за гражданска авиация лишава здравното удостоверение на Битон и му не разрешава да лети.

" Авиокомпаниите би трябвало неотложно да ни осведомят, в случай че английски водач е злоупотребил с алкохол или опиати, качвайки се на борда или намирайки се на борда на аероплан ", съобщи представител на CAA пред Sky News.

" В тези случаи ние неотложно прекратяваме здравното удостоверение на водача, което значи, че той не може да лети ".

" В множеството случаи водачът ще бъде подложен на оценка от експертен медицински екип и в случай че желае да се върне към летенето, ще бъде въведена цялостна рехабилитационна стратегия ", сподели представителят.

" В края на този развой здравната валидност ще бъде възобновена единствено в случай че сме изцяло задоволени. "

The Sun заяви, че брачната половинка на водача е отказала коментар.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР