Пилетата, които купуваме, съдържат хормони и отрови. Но колкото и

...
Пилетата, които купуваме, съдържат хормони и отрови. Но колкото и
Коментари Харесай

3 начина да изкарате хормоните и антибиотиците от пилето

Пилетата, които купуваме, съдържат хормони и токсини. Но колкото и да ги заобикаляме, от време на време ни се дояжда пилешко месце. Много домакини желаят да изчистят пилето от антибиотиците и отровите, само че не знаят по какъв начин.

Мина времето, когато пилетата се разхождаха свободно в двора и одобряваха чиста храна под формата на зърно и пасяха зелена тревичка.

Всички купешки пилета, които хапваме, са цялостни с нездравословни неща, тъй като по този начин ги отглеждат в птицефермите.

 пиле

Как да бъдем сигурни, че купеното пиле от магазина е чисто и годно за приложимост и не съдържа отрови и антибиотици? Това в действителност е изцяло невероятно да го разберете, само че можете да извършите доста неща по въпроса.
Тук във ваша помощ идват няколко бабини метода, които ще ви оказват помощ да изчистите пилето от насъбраните токсини, преди да го сложите в тенджерата за готвене.
Хормоните и отровите могат да се задържат в пилето седмица и даже повече, по тази причина би трябвало да го обработите по най-безопасен метод и да не изложите на риск здравето ви.

Първи метод

Когато сварите пилето, изхвърлете получения бульон. При състояние, че в пилето е имало токсини, бульонът също ги съдържа и той става нездравословен за здравето ви. 

Втори метод

Не гответе цялото пиле. Предварително извадете вътрешностите му. В бъбреците и черния му дроб остават най-вече токсини. Затова е значимо да ги отстраните първо тях. Ако желаете пилето да е изцяло чисто и безвредно, махнете трътката и кожата му. Чак по-късно можете да си го сготвите или опечете.

 пиле

Трети метод

Накиснете пилето в специфичен разтвор. Той би трябвало да съдържа литър вода за пиянство, няколко супени лъжички сол и сок от четвърт или половин лимон. Пилето би трябвало да преседи в него към 2 часа. После е добре да излеете водата и да подготвите същия разтвор, в който да накиснете пилето още няколко часа.
Накисването с елементарна минерална вода е потребно, тъй като тя също почиства пилето и го омекотява, което го прави много комфортно преди да се сготви или опече.

Спазвайки тези способи, вашето пиле ще е доста по-здравословно за консумация, в сравнение с във типа, в който сте го купили.
Така ще знаете, че ядете изчистено от токсини и хормони пилешко месо.

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР