Пиле и бира е класическа печеливша комбинация, която съм изпробвала

...
Пиле и бира е класическа печеливша комбинация, която съм изпробвала
Коментари Харесай

Пиле в бира. И една бира, моля!

Пиле и бира е класическа печеливша композиция, която съм тествала по всички вероятни способи, даже и по много нелицеприятния – пиле, изправено върху кен бира. Но рецептата, към която се връщам постоянно, е тази, при която бирата е основа и на маринатата.

Не познавам човек, който да не обича пиле – месото е нежно, диетично, а съпроводено от чаша бира, се получава едно прелестно ядене, в което нежният усет и мирис на пилето се съчетава отлично с наситения на чаша мрачно питие.

Необходимите артикули:

1 бр. пиле (1,300-1,500 кг)
2-4 скилидки чесън
1 кен бира
сол, черен пипер на зърна
клонче мащерка
клонче мента



Измийте пилето и го нарежете на части. Наредете ги в тавичка, поръсете ги със сол и черен пипер. Залейте ги с бирата по този начин, че да ги покрие съвсем напълно, прибавете смачкани обелените скилидки чесън, зелените подправки и няколко зърна черен пипер.

Покрийте тавичката със стреч фолио и оставете пилето да престои в хладилника за една нощ (или най-малко за няколко часа).

Загрейте фурната на 220 градуса. Прехвърлете частите в друга тавичка, прехвърлете чесъна, подправките и част от маринатата (1-2 см от дъното). Върху всяко парче месо сложете късчета масло и печете към 45 минути, като по средата на времето обърнете месото.

 

* посочените калории се отнасят до 100 г пилешко и една дребна (200 мл) тъмна бира

С поддръжката на Съюза на пивоварите в България.

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР