Пиле, бамбук и гъби, поднесени със свежа салата - това

...
Пиле, бамбук и гъби, поднесени със свежа салата - това
Коментари Харесай

Пилешко филе с пресни печурки, ориз и бамбук

Пиле, бамбук и гъби, поднесени със свежа салата - това напълно ядене няма потребност от безусловно нищо друго, с изключение на от вашия лайк

Необходими Продукти

● пилешко филе - 500 г
● печурки - 200 г
● бамбук - 20 - 30 г
● кокосово масло - 2 с.л.
● хималайска сол - на усет
● черен пипер
● соев сос - 1 с.л.

Начин на подготвяне

Запържих 500 г филе в 2 с.л. кокосово масло. То пусна малко водичка, тъй че го оставих да поври, до момента в който стартира да се запържва, прибавих 200 г гъбки без да ги нарязвам и ги оставих да се запържат и те.

Докато се запържват измих хубаво към 100 г ориз и накиснах във вряла вода. Когато гъбите и филето бяха добили лек цвят, изцедих и прибавих и ориза с 1 с.л. соев сос и щипка черен пипер. Залях с 200 мл вода. Тъй като всичко останало е съвсем сготвено, водата е съобразена единствено с ориза. Аз го подготвям 1:2.

Накрая сложих и късчета бамбук, който може да намерите във всеки огромен супермаркет, на щанда с китайските вкусотии. Оставих да покъкри на муден огън, на моя котлон на 4 степен, до момента в който изври водата - наложително под похлупак.

Салатата микс от лоло росо, лоло верде и рукола, овкусена е с дресинг от 2 с.л. зехтин, 1 ч.л. бял балсамико, 1.ч.л. горчица, 1 с.л. мед и на усет хималайска сол.

Идеално допълващи се, извънредно вкусни!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР