Пигментните петна са един от проблемите на кожата, които пряко

...
Пигментните петна са един от проблемите на кожата, които пряко
Коментари Харесай

NIVEA представя: Твоя практичен наръчник за справяне с пигментните петна

Пигментните петна са един от проблемите на кожата, които директно засягат самочувствието на всяка жена, която ги има. Решението постоянно е в вярната поддръжка и в приемането на достоверна информация по тематиката.

Това беше и повода, дружно с NIVEA, да създадем къс и удобен справочник, който да отговори на всички ваши въпроси по отношение на пигментните петна, както и да ви даде подготвени решения, които елементарно и бързо да приложите в дневната си рутина.

Нека първо отговорим на двата фундаментални въпроса: Какво в действителност съставляват пигментните петна и каква е повода за тяхната поява?

Пигментните петна се появяват по лицето като резултат от небалансирани равнища на естествения пигмент меланин. Меланинът в действителност дава отговор за цвета на кожата на всяка от нас, само че под въздействието на редица фактори е допустимо да се доближи до свръхпроизводство на меланин. Това от своя страна води до свръхнатрупване на пигмента на разнообразни места по кожата, което би могло да провокира появяването на петна и на неравномерен загар.

Какви са факторите, които най-често водят до свръхпроизводство на меланин?

Учените следят, че най-честата причина за поява на пигментни петна и надлежно на свръхпроизводство на меланин е излагането на слънчева светлина. Когато е изложена на слънце, кожата стартира по натурален метод да създава естествения пигмент, който от време на време се натрупва неравномерно. Сред останалите фактори са: придвижване на възрастта, хормонални промени (по време на бременност или менопауза), инфектиране на кожата (като акне) и не на последно място - генетична предразположеност.

Какво е решението на NIVEA за пигментни петна и за какво то работи? В продължение на 10 години екип от учени от NIVEA създаде патентована формула LUMINOUS630, която работи на клетъчно равнище в битката с хиперпигментацията.
                             

Всяка година разнообразни компании пускат на пазара стотици артикули, предопределени за битка с пигментните петна. Причината, заради която те не са толкоз ефикасни на пръв взор звучи занимателно, само че е същински факт - множеството от тези компании базират своите изследвания на гъби … Начинът, по който гъбите покафеняват, е сходен на този на човешката кожа, само че подобен вид проучвания нормално водят до основаването на артикули, които не са изключително ефикасни. NIVEA от своя страна съумява да пресъздаде човешкия ензим, който създава меланин. Именно върху него учените на компанията тестват над 50 000 молекули, а след голям брой оптимизации се оказва, че точно молекула 630 се оказва най-успешна за балансиране на пигментацията. Така се ражда и серията Cellular LUMINOUS630.

Какви артикули включва Cellular LUMINOUS630 и по кое време мога да видя първите резултати?

Патентованата съставна част LUMINOUS630 е вложена във всички артикули от серията Cellular LUMINOUS630, а нейната загадка се крие в това, че работи на клетъчно равнище. Тя има двойно приложение - от една страна повлиява към този момент съществуващите пигментни петна, като ги изсветлява, а от друга контролира производството на меланин в кожата, с цел да предотврати появяването на нови петна.

Cellular LUMINOUS630 включва пет продукта: Активен серум за отнасяне на пигментни петна, Дневен флуид със SPF50 фактор, Слънцезащитен крем за лице Spot Control SPF50, Цветен флуид за равнене на тена SPF20 и Активен околоочен крем против тъмни кръгове.

Звездата в серията несъмнено е Активният серум, който с изключение на патентованата съставна част LUMINOUS630, съдържа и витамин Е, както и активираща клетките хиалуронова киселина. Той е с нежна текстура и лека формула, а също така се всмуква бързо от кожата. Подходящ е за всички видове кожа, даже за сензитивна. Клиничните изследвания на NIVEA демонстрират, че серумът е извънредно ефикасен и първите резултати от него могат да се видят единствено след 4 седмици. Ето и детайлностите: след 4 седмици петната очевидно изсветляват, а след 8 седмици интензивността на петната понижава с до 50%. Доказателство за безспорният триумф на дейния серум е и фактът, че той заема 1-во място в Европа по продажби в сегмента*. Именно това стимулира неговите основатели да разработят цялостна рутина за справяне с пигментните петна.

Защо ми е нужна рутина и по какъв начин да включа продуктите бързо и елементарно в всекидневието си?

Тъй като една от главните аргументи за появяването на пигментните петна е слънчевата светлина, експертите предлагат да включите в ежедневната си рутина за хубост, артикули които да работят интензивно, както за оправянето с към този момент наличната хиперпигментация, по този начин и да предотвратяват опцията за повторната ѝ поява. Освен това проблемите с пигментацията биха могли да се появят под друга форма и на разнообразни елементи от тялото. Бихме могли да ги следим като пигментни петна, белези с кафеникав цвят, несиметричен загар на кожата и даже като тъмни кръгове под очите. Пигментните петна нормално се появяват на разнообразни елементи от тялото ни, които са изложени постоянно на слънце, като това включва освен лицето, само че и шията, деколтето и ръцете. Това е и повода NIVEA да създаде цялостна грижа за справяне с пигментацията.

Специалистите предлагат ежедневната ви рутина да включва утринен и вечерен обред за хубост. Сутрин почистете добре кожата си, а по-късно нанесете Активния серум за отнасяне на пигментни петна Cellular LUMINOUS630, последван от Дневния флуид Cellular LUMINOUS630 със SPF50 за тройна отбрана. Вечерният обред също включва разчистване на кожата и наново нанасяне на Активния серум.

Ако пък желаете да постигнете екстра сияйна кожа, бихте могли да редувате Дневния флуид с Цветния подобен за равнене на тена. Него можете да нанесете както върху лицето, по този начин и върху шията и деколтето. Можете да нанасяте Luminous630 най-много до 4 пъти дневно.

Продуктите от серията Cellular LUMINOUS630 са тук, с цел да ви оказват помощ да кажете “Довиждане ” на пигментните петна и “Здравей ” на сияйната кожа, а вие просто би трябвало да обогатите с тях ежедневните си ритуали за хубост. Лесно, практично и сияйно, нали?

(в материала има продуктово позициониране)
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР