Пиесата на Алехандро Ходоровски Паническа опера“ е първата за сезона

...
Пиесата на Алехандро Ходоровски Паническа опера“ е първата за сезона
Коментари Харесай

„Паническа опера“ на Алехандро Ходоровски с първа постановка на българска сцена

Пиесата на Алехандро Ходоровски „ Паническа опера “ е първата за сезона премиера на Драматичния спектакъл „ Стефан Киров “ в Сливен и първа режисура на тази пиеса в България. Режисьор на спектакъла е Петър Денчев, по чиято концепция Нева Мичева прави превод на текста на български.

„ Паническа опера “ е доста предизвикателно заглавие, което по алегорично-метафоричен метод се занимава със актуалните проблеми. В „ паническата опера “ индивидът търси отговора на въпроси, за които евентуално не му е обещано да знае отговора – това е най-ужасното. Персонажите най-после задават, евентуално самият Ходоровски задава посредством тях въпроса – за какво ни е предназначен подобен свят. Мисля, че тъкмо тази имитация е лайтмотивът на представлението “, показа часове преди премиерата режисьорът Петър Денчев.

В спектакъла вземат участие актьорите Августин Демерджиев, Димитър Марков, Ивайло Гандев, Мария Панайотова, Самуела-Ивана Церовска и гостите Станислав Кертиков и Йоана Буковска. Сценографията и костюмите са на Петър Митев, създател на музиката е Пламен Мирчев - Мирона.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР