ПГ "Воля - българските родолюбци" поздрави в декларация колегите си

...
ПГ "Воля - българските родолюбци" поздрави в декларация колегите си
Коментари Харесай

Депутатите подкрепиха предложението на Воля да се забрани продажбата на енергийни напитки на деца

ПГ "Воля - българските родолюбци " поздрави в декларация сътрудниците си народни представители, подкрепили предложенията им за възбрана използването на енергийни питиета и нетютюневи произведения за пушене. Декларацията от парламентарната естрада показа Полина Цанкова, заместник-председател на ПГ "Воля - българските родолюбци ". Цанкова прикани за обединяване в отбрана здравето и живота на българчетата.

Поводът за декларацията е приемането на първо четене на предлаганите от "Воля " промени в Закона за здравето и в Закона за протекция на детето. Вчера въпросните текстове са били гласувани на съвещание на Комисия по въпросите на децата, младежта и спорта.

От "Воля " оферират с промени в Закона за здравето да се забрани продажбата, закупуването и даването по какъвто и да е метод на енергийни питиета на лица до 18-годишна възраст. С промени в Закона за протекция на детето се предлага да се забрани използването, продажбата и предлагането, на всички нетютюневи произведения за пушене на лица под 18-годишна възраст.

Полина Цанкова, която е и вносител на измененията в Закона за здравето, съобщи от парламентарната естрада, че използването на енергийни питиета оказва пагубно въздействие върху здравето на децата.

Надявам се, че ще се включите интензивно с оферти сред първо и второ четене. Трябва да се обединим и да покажем, че здравето и животът на българчетата са народен приоритет, съобщи Цанкова.

,,За страдание се оказа че в Народното събрание има политическа партия, която сложи партийният си интерес над здравето на децата'', уточни Цанкова. Тя засяга сътрудниците си народни представители от "БСП за България ", които през вчерашния ден не са подкрепили направените оферти за промени.

Явно за тях по-важно е не какви са концепциите, а кой ги предлага, тъй като очевидно са привикнали да търсят врагове, а не сътрудници, уточни депутатът.

,,Така групата на Българска социалистическа партия затвърждава мнението на доста българи, че социалистите не могат да са опция, не могат да обединят народа, не могат да са лицата на смяната, която те чакат. Опитът им да провалят едни положителни законодателни хрумвания в действителност още веднъж ни напомни, че социалистическите ръководства през прехода се характеризират тъкмо с тази дума - провали'', сподели още Цанкова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР