PF Racing, които са настоящите световни шампиони в категорията, триумфираха

...
PF Racing, които са настоящите световни шампиони в категорията, триумфираха
Коментари Харесай

Германски екипаж спечели ЕКО 24 часа на България

PF Racing, които са актуалните международни първенци в категорията, победиха във второто издание на " ЕКО 24 часа на България " за 2023 година. Германският отбор, който приключи на върха на почетната стълбичка и в Кюстендил през юни, изпревари с четири обиколки българския отбор Eventa с Георги Ванков, Марио Динолов и Диан Костадинов.

Никола Цолов, който единствено седмица по рано завоюва два подиума на пистата в Херес в Eurocup-3 и се върна в България особено за 24-часовата конкуренция във Враца, добави подиума дружно със съотборниците си Калоян Върбицалиев, Гийом Файе и Матео Кастел. Четиримата приключиха на по-малко от 4 секунди зад Eventa след 1558 обиколки на цялостна газ и неповторим край, в който Цолов до последно преследваше Костадинов за втората позиция.

Цолов направи страховит двоен стинт в края на съботния ден и разреши на Flash Racing да се приближи на обиколка от водачите. Целият екип на PF Racing обаче бе съвършен във втората половина на конкуренцията и след 1555 тура на цялостна газ се пребори за успеха в най-голямото моторспорт съревнование в България.

В категория Gold първото място завоюваха белгийците от Panthaa Racing by Jovatechniks, а в категория на новобранците Silver на върха на подиума приключиха Echo Sierra YCT. Отборът на формалният спонсор на шампионата ЕКО, за който караха представители на българските медии и спечелилият от специфичната онлайн игра на ЕКО България, също се качи на почетната стълбичка в Silver и за следващ път потвърди, че картинг надпреварите по устойчивост са съвършена платформа както за професионални водачи, по този начин и за запалени почитатели.

" Отборът на звездите " също стартира стремително " ЕКО 24 часа на България ". Благодарение на многократния първенец по мотоциклетизъм на България и Европа Мартин Чой, All Stars даже излезе за малко отпред в категория Silver. Съотборници на Чой във Враца бяха младата картинг вяра Любослав Руйков в тандем със своя монтьор - Станислав Каваримов, реалити звездите Виктор Стоянов и Михаела Тодорова и автовлогърите Иван Ванов и Дани Рангелов.

Уникалната атмосфера във Враца, която продължи през целия уикенд, бе страховит празник за моторспорт почитателите, само че и огромна поддръжка за тригодишния Тихомир от Михайлово, който е диагностициран с детска церебрална парализа и вътрешна хидроцефалия. Организаторите на конкуренцията предоставиха част от входните такси, както и персонални дарения на Тихомир, с цел да му оказват помощ в тежката борба и го чакат скоро на пистата, само че към този момент в ролята на водач.

Последното съревнование в календара на Karting Events Bulgaria за сегашния сезон е на 11 и 12 ноември. Пистата в Серес, Гърция, ще бъде хазаин на една четиричасова и една седемчасова конкуренция.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР