[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕКакви медии четат китайските студенти в САЩЧитателите

...
[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕКакви медии четат китайските студенти в САЩЧитателите
Коментари Харесай

4+1 | За медиите, които китайските студенти в САЩ четат, как да се справим с недостига на хелий и още

[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

Какви медии четат китайските студенти в Съединени американски щати

Читателите на китайската " нова " медия College Daily са основно отишли да следват в Съединени американски щати китайски студенти. Съдържанието на College Daily е комбинация от таблоидни зрелища и централна агитация, като множеството истории са отчасти или напълно измислени и написани, с цел да въздействат на страстите на китайските имигранти. Самият създател на College Daily, Лин Гуою, разказва плана си като " постистинна нова медия ". Прочетете повече тук.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Защо страните вземат решение да сменят столицата си
Индонезия форсира проектите си да реалокира столицата си от Джакарта на неназовано място в индонезийската част от остров Борнео. Причините са доста - ужасяващо замърсяване, пренаселване, неприятен имидж и фактът, че Джакарта е издигната в блатиста околност и потъва повече всяка година. Индонезия обаче не е първата страна в последните няколко десетилетия с проекти да смени столицата си. Прочетете повече тук.

Как да четем по две книги на седмица
Желанието да четеш повече книги не повече се превежда в действителното прочитане на повече книги. И то макар че в случай че човек чете единствено по 10 часа на седмица със междинна скорост 50 страници на час, той ще прочете към 26 хиляди страници за една година. В публикация на Medium са разказани някои способи за организация и мотивация, посредством които да увеличите броя книги, които прочитате. Прочетете повече тук.

Макаронените сламки идват
Все повече страни, градове или даже компании не разрешават потреблението на еднократни пластмасови сламки поради негативния им резултат върху околната среда. На тяхно място се появяват всевъзможни заместители - железни (и много опасни) сламки за многократна приложимост, хартиени еднократни сламки, а към този момент и сламки, направени от макаронени произведения. Така, откакто довършите питието си, можете да изядете сламката си. Прочетете повече тук.

ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ

В търсене на хелий
Хелият е толкоз необичаен, че при откриването му в Съединени американски щати американската войска несполучливо се пробвала да изкупи цялото доставяне с хелий и да скрие обстоятелствата за съществуването на газа. Американското държавно управление основава огромен запас с хелий, който се трансформира в жизненоважен запас за проучването на Космоса, MRI машините и изработката на смарт телефоните. В момента обаче светът среща голям дефицит на хелий, отчасти и поради неприятни политики с изключение на поради рядкостта му. Слушайте повече тук.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР