[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕБъдеще без международен туризъм?Според проучване на университета

...
[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕБъдеще без международен туризъм?Според проучване на университета
Коментари Харесай

4+1 | За бъдещето на международния туризъм, за ожесточената война за пазарен дял в сферата на матраците и още

[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

Бъдеще без интернационален туризъм?

Според изследване на университета в Сидни, интернационалният туризъм е източник на 8% от международните въглеродни излъчвания. Реалността е, че без някаква внезапна смяна или технологическа гражданска война човечеството би трябвало внезапно да понижи интернационалните си пътувания и туристическа активност, изключително със аероплан. Друг е въпросът до какъв брой постижимо е да убедиш хората да не летят, камо ли да се опиташ да ограничиш туризма... Прочетете повече тук.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Война за матраци
Онлайн ревюта на матраци може би звучи като едно от най-скучните, спокойни и относително ненужни занимания. Зад тази растяща сфера обаче се крие игра за милиони долари. Производителят на матраци Casper да вземем за пример, наближаващ пазарна стойност от 750 млн. $, неотдавна съди трима блогъри за качеството на матраци поради незадоволително положителни ревюта на продуктите на компанията. Допълнително следствие демонстрира опитите на Casper и други сходни компании да се възползват от свързаността на мрежата и да трансфорат множеството ревюта на продуктите си в чиста реклама. Прочетете повече тук.

Какво стои зад гигансткия туристически интерес към Грузия?
Преди 20 години броят на туристите в Грузия годишно е бил под 100 хиляди Днес се чака над 6.5 млн. души да посетят страната до края на 2019 година Причините за взрива включват голям брой реклами, които показват красивите гледки в Тбилиси или популяризират грузинското вино и кухня. Истинската причина обаче е масирана и поредна акция от страна на няколко държавни управления на страната да отворят Грузия към света. И, несъмнено, има и друга значима причина - революцията на розите през 2003 година и коренна промяна в геополитическите цели на страната от този момент. Прочетете повече тук.

Пазете портфейла си
Преди 10 години джебчийството в Съединени американски щати изглеждаше на път да изчезне. Тази наклонност обаче се е преобърнала в последно време, като умните телефони, наподобява, играят огромна роля. Според специалисти по сигурността да откраднеш телефон от джоб е извънредно елементарно, а и кражбите на портфейли отново зачестяват - от ден на ден хора се разхождат с изцяло погълнато от телефоните им внимание. Прочетете повече тук.

ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ

Как да запазим другарството си с AI?

Изкуствен разсъдък надминава човечеството и се обръща против него - сюжет, който сме гледали или прочели десетки пъти. Според доста софтуерни специалисти обаче основаването на суперинтелигентен AI в действителност съставлява заплаха за човечеството. Какви тогава са софтуерните ограничения, които би трябвало да се подхващат, с цел да запазим другарството си с нашите механични братя? Повече можете да слушате тук.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР