Певицата Шакира и композиторът Карлос Вивес, които се изправиха в

...
Певицата Шакира и композиторът Карлос Вивес, които се изправиха в
Коментари Харесай

Шакира отхвърли обвиненията в плагиатство

Певицата Шакира и композиторът Карлос Вивес, които се изправиха в съда в Мадрид поради плагиатство в песента La bicicleta, отхвърлиха обвиняванията.

Суперзвездата увери, че в никакъв случай не е чувала песента Yo te quiero tanto на кубинския реализатор Ливан Рафаел Кастеляно Валдес, прочут с псевдонима Ливам.

"Не го познавах ", добави и Карлос Вивес, който е композирал La bicicleta и е създател на огромна част от текста й дружно с продуцента Андрес Кастро.

"Сони мюзик " и Кастро също са упрекнати в плагиатство в границите на това правосъдно дело.

Ливам и неговата звукозаписна компания "Марила Дианик Ромеу " настояват, че в песента La bicicleta, която завоюва премия "Грами " за латино музика през 2016 година, е копирана част от излязлата през 1997 година Yo te quiero tanto.

"Това е като да откраднеш едно от децата ми ", сподели през сълзи кубинският реализатор в съда. Той означи, че продуцентът Кастро е имал достъп до неговата ария посредством собствен представител.

Ливам желае да бъдат приети авторските му права в границите на правосъдното дело за това, което счита за плагиатство.

"Няма никакво подобие сред двете песни, що се отнася до мелодията и застъпената в тях тема ", настоя Шакира.

Тя разясни, че не е взела участие в композирането на La bicicleta, а единствено в написването на един от двата й рефрена.

Източник: Monitor
Снимка: АП
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР